معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از حاشیهها و محدودیتهای برگزاری کنسرت در مشهد گفته است که «مگر کسی تا کنون در واتیکان کنسرت داشته» است.
محمود سالاری در گفتگو با روزنامه «فرهیختگان» تاکید کرده که در سال گذشته سههزار و ۹۱۳ کنسرت در کشور برگزار شد و متوسط حاضران در این کنسرتها بالای هزار و ۲۰۰ نفر بودند.
سالاری در این مصاحبه گفته که «در حال حاضر» فقط موسیقی پاپ در «خود شهر مشهد» اجرا نمیشود و «شهر مشهد نباید از زیارتی بودن دور شود و نباید به این معنا توریستی بشود.»
ممنوعیت برگزاری کنسرت در مشهد و قم سابقه چندین ساله دارد. در پاییز سال ۱۳۹۵ حسین نوشآبادی، سخنگوی وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود که «سیاست این وزارتخانه در دولت حسن روحانی از ابتدا اینگونه بوده که برای برگزاری کنسرت در دو شهر مذهبی مشهد و قم مجوز ندهد و تاکنون هیچ کنسرتی در این دو شهر برگزار نشده است.»
منتقدان در آن زمان به این نکته اشاره کردند که با پذیرش «عدم برگزاری» کنسرت در دو شهر مشهد و قم احتمال سرایت این رویکرد به سایر شهرها هم وجود دارد و برخی امامان جمعه شهرهای دیگر از جمله شیراز، ارومیه، رامسر و سیرجان نیز خواستار لغو کنسرت در آن شهرها شدند.
تصمیم دولت حسن روحانی مبنی بر عدم برگزار کنسرت موسیقی در مشهد و قم، پس از اعتراضات و سخنرانی برخی روحانیون در اعتراض به برگزاری کنسرتها در «شهرهای مقدس ایران» گرفته شد.
امام جمعه مشهد، احمد علمالهدی، که پدر همسر ابراهیم رئیسی است، در سخنرانی جنجالی گفته بود: «کنار گنبد امام رضا نمیشود کنسرت برگزار شود، این خلاف حیثیت و هویت این شهر است، تو کنسرت میخواهی، مشهدی نباش، برو یک شهر دیگر زندگی کن.»
احمد علمالهدی، نماینده علی خامنهای در استان خراسان رضوی، از مخالفان برگزاری کنسرت در این شهر است و طی سالهای اخیر با دخالت مقامات استانی برنامه چندین گروه موسیقی در مشهد لغو شده است.