همزمان با اوجگیری آشوب و بحران سیاسی در تایلند، یینگلاک شیناوات، نخست وزیر به مخالفان پیغام داده که حاضر نیست از قدرت کناره گیری کند.
خانم شیناوات گفت ارتش کماکان بی طرفی خود را حفظ خواهد کرد.
تظاهرات خیابانی در بانکوک که از چند هفته پیش آغاز شد، اکنون بسیار بالا گرفته و به خشونت کشیده شده است. رهبران تظاهرات عهد کرده اند تا سرنگونی حکومت خانم شیناوات از پا ننشینند.
روز دوشنبه ۲ دسامبر (۱۱ آذر) به رغم آشوب در برخی نقاط پایتخت، زندگی عادی جریان داشت و به نظر می رسید بیشتر کارمندان دولت به فراخوان اوپوزیسیون برای اعتصاب اعتنا نکرده و به سر کارهای خود رفته اند.
از سوی دیگر، تظاهرکنندگان از درخواست خود کوتاه نیامده اند. آنها می گویند پیروزی چشمگیرخانم شیناوات در انتخابات سال ۲۰۱۱ بی معنی است، چون او با خریدن آرای مردم و سیاستمداران توانست نخست وزیر شود. اکنون که میلیونها نفر در مخالفت با خانم شیناوات به خیابان ها ریخته اند، او دیگر نمی تواند از داشتن آرای اکثریت دم بزند.
یینگلات شیناوات می گوید اوپوزیسیون خواستار استعفای او یا منحل کردن پارلمان نیست، بلکه می خواهد قدرت نخست وزیر به مردم بازگردانده شود. وی می گوید: «نمی دانم چطور می توانیم این پیشنهاد را عملی کنیم چون چنین کاری در قانون اساسی پیش بینی نشده است.»
بعضی از مخالفان خانم شیناوات می گویند تفویض قدرت به مردم – هرچند به طور شفاف در قانون تبیین نشده – تنها راه حل است. قدرت باید به مردم بازگردانده شود و یک شورای مردمی تأسیس گردد.
تایلند از هفت سال پیش که تکسین شیناوات – برادر نخست وزیر فعلی – در جریان یک کودتای نظامی خلع شد – از لحاظ سیاسی متزلزل بوده؛ اما حزب حاکم از سال ۲۰۰۱ (۱۳۸۰) همواره در انتخابات پیروز شده است.
از سال ۱۹۳۲ (۱۳۱۱) که قدرت مطلقه از پادشاه گرفته و میان نهادهای مختلف تقسیم شد، دموکراسی در تایلند وضعیتی شکننده داشته، و آن کشور تا کنون صحنه ۱۸ کودتای نظامی بوده است.
هر چند نخست وزیر می گوید ژنرال های ارتش در دعوای قدرت بی طرف خواهند ماند، بسیاری از ناظران بر این باورند که در نهایت، ارتش در چند روز آینده تصمیم خواهد گرفت که حکومت فعلی می تواند برسرپا بماند یا نه.