سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز پنجشنبه پنجم مهر با اشاره به گذشت دو سال از «بازداشت و حبس ناعادلانه» داود رضوی، عضو هیات مدیره زندانی این تشکل، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او شد. این تشکل مستقل کارگری همچنین خواستار آزادی ابراهیم مددی، دیگر عضو زندانی هیئت مؤسس سندیکا، و نیز سایر کارگران، معلمان، زنان و فعالان مدنی زندانی شد.
آقای رضوی روز پنجم مهر سال ۱۴۰۱، به دست ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
به نوشته بیانیه، آقای رضوی پس از بازداشت و گذارندن ۲۱ روز انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین، به بند ۲۴۰ این زندان منتقل شد و در ۲۷ آذر ۱۴۰۱ به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی به اندرزگاه ۶ زندان تهران بزرگ انتقال یافت.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه اشاره کرد که داود رضوی در این مدت به صورت بلاتکلیف و با تمدید قرار بازداشت موقت زندانی بود.
پس از آن، دادگاه این فعال کارگری در ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ و از پس گذراندن ۵ ماه بلاتکلیفی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست ابوالقاسم صلواتی برگزار و او به «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» متهم شد.
بر اساس حکم دادگاه که در خرداد سال گذشته ابلاغ شد، وی به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و فعالیت در گروههای سیاسی و احزاب محکوم شد.
به دنبال اعتراض به حکم و ارائه لایحه به دادگاه تجدید نظر در تاریخ ۱۱ تیر سال جاری، حکم ۵ سال حبس تعزیری وی در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تایید شد.
از آن زمان تاکنون، دو بار اعاده دادرسی داود رضوی رد شده و اخیرا درخواست مرخصیاش برای دومین بار با مخالفت بازجوی او مواجه شده است.
داود رضوی ۶۴ ساله با وجود بیماری گوارش و مشکلات جسمی متعدد و علیرغم تاکید پزشکان برای ادامه درمان، حتی از مرخصی پزشکی در این دو سال بازداشت برخوردار نشده است.
سندیکا تاکید کرد که داود رضوی، کارگر سندیکایی، تنها پیگیر مطالبات خود و همکارانش بوده است؛ مطالباتی که طبق قوانین رسمی کشور و مقاولهنامههای سازمان بینالمللی کار، که ایران عضو رسمی آن است، از ابتداییترین حقوق همهی کارگران به شمار میرود.
در حال حاضر، آقای رضوی پس از انقال از زندان تهران بزرگ به زندان اوین، در بند ۴ همین زندان محبوس است.
ابراهیم مددی، از بنیانگذاران و فعالان قدیمی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز ۲۱ مرداد به دست ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شد.
این سندیکا همان روز با اشاره به بازداشت آقای مددی در نهم اردیبهشت سال ۹۴ در تهران، یادآور شد او در دادگاه بدوی و تجدید نظر به ۵ سال و ۳ ماه حبس محکوم شد، که بعدها دیوان عالی کشور آن رای را نقض کرد.
بر اساس این گزارش، به دنبال نقض حکم صادر شده، ابراهیم مددی در دادگاه تجدید نظر هم عرض به یک سال حبس محکوم شد، که با پیگیری او و همچنین به دلیل مشکلات جسمی و بیماری های متعدد او، این حکم تاکنون اجرا نشده بود.
با این حال، این فعال کارگری باسابقه روز یکشنبه و به دنبال احضار مجدد، به شعبه اجرای احکام مراجعه کرد که در آنجا بازداشت و به زندان اوین منتقل شد و در حال حاضر در قرنطینه زندان نگه داشته شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد تهران اتوبوسرانی تهران گفت احضار و بازداشت ابراهیم مددی در شرایطی انجام شد که او از مشکلات جسمانی متعددی، از جمله دیابت، چربی خون، فشار خون و پروستات رنج میبرد و مشکل شنوایی نیز دارد.
او که چندین سال پیش بازنشسته شده، سابقه برخوردهای امنیتی و قضایی از سوی حکومت جمهوری اسلامی را داشته و «به دلیل دفاع از حقوق کارگران و فعالیت های سندیکایی» بارها بازداشت و زندانی شده بود.