لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۵

شمشیر دو دم تکنولوزی مدرن


تکنولوژی بیش از هر زمان دیگر به زندگی روزمره مردم راه یافته است. رایانه ها، تلفن های هوشمند، چاپگرهای سه بعدی ابزارهای مدرن پزشکی، نرم افزارهای پیچیده، اتوموبیل های برقی، همه و همه اکنون نه تنها در کشورهای پیشرفته صنعتی، بلکه تقریباً در دسترس همه مردم است. اما این تغییرات سریع زندگی مردم را بهتر می کند یا بدتر؟

گوگل، غول دنیای اینترنت می گوید در مراحل نهایی تولید اتوموبیل های خودکار است.

آی بی ام در حال تولید کامپیوتری است به نام واتسن، که نه تنها می تواند اطلاعات خام را داده پردازی کند، بلکه قادر به یادگیری هم هست.

آمازون، شرکت خرده فروشی اینترنتی تا به حال شماری از انبارهایش را به صورت خودکار درآورده و طرح هایی برای ارسال بسته هایش با هواپیماهای بدون سرنشین دارد.

در حالی که ماشین ها در فکر کردن و انجام کارهایشان بهتر و بهتر می شوند، این همه پیشرفت چه تأثیری بر زندگر ما مردم دارد؟

اندرو مک افی، همکار نویسنده «عصر دوم ماشین ها» می گوید این پیشرفت های تکنولوژیک دو پیامد اقتصادی مهم دارد:
نخست – امکانات جدید
به گفته آقای مک افی «گزینه های بیشتر، کیفیت بالاتر، تنوع بیشتر، قیمت های پایین تر – نه فقط برای کالاهای مصرفی بلکه برای بهداشت و درمان، تفریحات، ارتباطات، تغذیه، اوقات فراغت و هر کاری که می خواهیم با زندگی مان بکنیم.»

وی قبول دارد که پیامد دیگر تکنولوژی آنقدرها هم مثبت نیست. در آینده ای نه چندان دور، ماشن های هوشمند ممکن است جای آدم ها را در بسیاری از انواع مشاغل بگیرند؛ و این یعنی بیکار شدن عده زیادی از کارگران کم مهارت تر:

«تکنولوژی به نفع برخی از برنده ها کار می کند، و آنها همانطور که به پیش می تازند، خیلی ها را جا می گذارند. به این ترتیب ما شاهد نابرابری در درآمدها، نابرابری در ثروت، در فرصت ها و حرکت هستیم. و این همه چالش هایی سخت جدی است که ما باید با آنها مقابله کنیم.»

اندرو مک افی می گوید افرادی که احساس تهدید می کنند باید از فرصت های جدیدی که تکنولوژی فراهم می کند – مثل ارتباط و دسترسی به آموزش با کیفیت بالا بهره بگیرند:

«این روزها منابع آموزشی شگفت آوری از طریق اینترنت و تکنولوژی در دسترس همگان قرار دارد. برخی از بهترین استادان دنیا درس هایشان را به رایگان در اختیار هر کسی که می خواهد قرار می دهند. این تحولی بسیار مثبت است.»

آقای مک افی می گوید در کنار ابتکارات فردی، دولت ها هم می توانند با فراهم کردن برنامه های آموزشی و ایجاد فضایی برای شروع به کار، ابتکار و ایجاد فرصت های جدید به گذار تکنولوژیک کمک کنند.



* نوشته جورج پیوتیک خبرنگار صدای آمریکا
XS
SM
MD
LG