لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۴

پیروزی مجدد حزب حاکم در انتخابات تایوان به‌رغم تهدیدهای چین


لای چینگ-ته رئیس جمهوری جدید تایوان که از ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، کار خود را آغاز خواهد کرد.
لای چینگ-ته رئیس جمهوری جدید تایوان که از ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، کار خود را آغاز خواهد کرد.

نتایج انتخابات سراسری در تایوان نشان داد که مردم این کشور روز شنبه، ۲۳ دی، زیر فشار تهدیدهای چین که انتخابات را گزینه بین «جنگ یا صلح» خوانده است، لای چینگ-ته، نامزد ریاست جمهوری حزب «پیشرو دموکرات»، را به قدرت رساندند.

با پیروزی لای، معاون فعلی ریاست جمهوری، حزب او که پرچم‌دار هویت مستقل تایوان است و ادعای حاکمیت چین بر این جزیره خودگردان را رد می‌کند، برای سومین بار به قدرت رسید.

لای در انتخابات ریاست جمهوری با دو رقیب روبرو بود: هو یو-ایه از حزب کومینتانگ که بزرگترین حزب اپوزسیون است و کو وون-جه شهردار سابق تایپه و از حزب «مردم تایوان» که به تازگی و در سال ۲۰۱۹ تأسیس شد. هر دو رقیب شکست را پذیرفتند. در این انتخابات مردم تایوان برای گزینش رئیس جمهوری، معاون او، و اعضای محلی و غیرمحلی پارلمان رای دادند.

چین در آستانه انتخابات با رد درخواست‌های لای برای گفت‌و‌گو، او را یک «جدایی‌طلب خطرناک» خوانده و گفته بود که هرگونه حرکت به سمت استقلال رسمی تایوان «به معنای جنگ» است.

لای می‌گوید که به حفظ صلح و وضعیت موجود در سراسر تنگه تایوان و تقویت دفاعی این جزیره متعهد است.

به گزارش شبکه خبری ان‌بی‌سی، او در یک کنفرانس خبری پس از پیروزی خود گفت که به روابط خارجی و دفاع ملی در راستای سیاست تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری فعلی، ادامه خواهد داد. چین پس از انتخاب تسای در سال ۱۳۹۵، گفت‌و‌گوی مستقیم با تایوان را قطع کرد.

بنا به این گزارش، لای گفت امیدوار است چین «درک کند که تنها صلح به نفع هر دو طرف در تنگه تایوان خواهد بود. علاوه بر این، صلح و ثبات جهانی به صلح در تنگه تایوان بستگی دارد. ما امیدواریم که چین شرایط را درک کند، زیرا مسئولیت دارد.»

یک مقام ارشد دولت بایدن روز چهارشنبه ۲۱ دی گفت ایالات متحده با هرگونه مداخله یا نفوذ خارجی در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی تایوان مخالف است و قصد دارد پس از برگزاری انتخابات، هیئتی غیررسمی را به این جزیره خودگردان اعزام کند.

چین علی‌رغم مخالفت‌های شدید تایپه، تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند. دولت تایوان با ادعای حق حاکمیت چین مخالف است و می گوید جمهوری خلق چین هرگز بر این جزیره حکومت نکرده است و حق ندارد در مورد سرنوشت آن دخالت یا آن را کنترل کند، زیرا فقط مردم تایوان می‌توانند این کار را انجام دهند.

آمریکا خواهان حفظ وضعیت موجود تایوان است که به صورت دموکراتیک اداره می‌شود و به‌رغم فقدان روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان مهم ترین حامی بین‌المللی و تامین کننده تسلیحات این کشور است.

رویترز در آستانه انتخابات تایوان به نقل از یک مقام دولت بایدن بدون ذکر نام گفت هر گونه اختلال در صلح و ثبات تنگه تایوان که یک مسیر کلیدی کشتیرانی است، به اقتصاد جهانی آسیب جدی خواهد زد.

XS
SM
MD
LG