لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۶

مخالفت آمریکا با هرگونه «مداخله خارجی» در انتخابات تایوان


پرچم تایوان در یک تجمع انتخاباتی دیده می‌شود
پرچم تایوان در یک تجمع انتخاباتی دیده می‌شود

یک مقام ارشد دولت بایدن روز چهارشنبه ۲۱ دی گفت ایالات متحده با هرگونه مداخله یا نفوذ خارجی در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی آتی تایوان مخالف است و قصد دارد پس از برگزاری انتخابات، هیئتی غیررسمی را به این جزیره خودگردان اعزام کند.

به گزارش رویترز، این مقام دولت آمریکا گفت که این هیئت احتمالاً شامل برخی از مقامات بلندپایه سابق آمریکایی خواهد بود.

این مقام دولت بایدن که نخواست نامش اعلام شود به خبرنگاران گفت که واشنگتن در انتخابات جانبداری نمی‌کند و نامزد مورد علاقه یا مطلوبی ندارد.

او گفت: «ما با هرگونه دخالت یا نفوذ خارجی در انتخابات تایوان مخالفیم. صرف نظر از این که چه کسی انتخاب شود، سیاست ما در قبال تایوان ثابت خواهد ماند و روابط غیررسمی قوی ما نیز ادامه خواهد داشت.»

انتخابات تایوان در شرایطی برگزار می‌شود که جنگ لفظی شدیدی بین تایوان و چین وجود دارد. چین علی‌رغم مخالفت‌های شدید تایپه، تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند. دولت تایوان با ادعای حق حاکمیت چین مخالف است و می گوید جمهوری خلق چین هرگز بر این جزیره حکومت نکرده است و حق ندارد در مورد سرنوشت آن دخالت یا آن را کنترل کند، زیرا فقط مردم تایوان می توانند این کار را انجام دهند.

آمریکا خواهان حفظ وضعیت موجود تایوان است که به صورت دموکراتیک اداره می‌شود و به‌رغم فقدان روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان مهم ترین حامی بین‌المللی و تامین کننده تسلیحات این کشور است.

پرتاب یک ماهواره چینی در روز چهارشنبه بر فراز تایوان که باعث فعال شدن اشتباهی هشدار حمله هوایی شد، طوفانی سیاسی را در این جزیره در مورد انگیزه‌های چین آن هم تنها چند روز مانده به انتخابات به راه انداخت.

این مقام دولت بایدن گفت: «باید اشاره کنم که انتخابات بخشی از یک روند عادی، معمول و دموکراتیک است. پکن اگر بخواهد به فشار نظامی یا زورگویی بیشتر متوسل شود تحریک‌گرخواهد بود.»

این مقام گفت که اعزام یک هیئت آمریکایی به تایوان سابقه داشته است و البته با سیاست ایالات متحده مبنی بر «چین واحد» همخوانی دارد.

دولت‌های ایالات متحده به طور معمول هیئت‌های غیررسمی را به نشانه حمایت به تایوان می‌فرستند. تایوان نیز سفیر غیررسمی خود را در ایالات متحده دارد. دیدار روز پنجشنبه الکساندر یویی سفیر غیررسمی تایوان با مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، اعتراض چین را برانگیخت.

الکساندر یویی که ماه گذشته منصوب شد جایگزین هسیائو بیخیم شد که اکنون نامزد تصدی معاونت ریاست جمهوری تایوان است.

به گفته کاخ سفید، جان فاینر، یکی از مقامات ارشد کاخ سفید، روز چهارشنبه با یک مقام ارشد چینی دیدار کرد و هر دو در مورد تنش‌ها بر سر تایوان و دریای چین جنوبی گفتگو کردند.

فاینر که معاون مشاور امنیت ملی است، با لیو جیانچائو، رئیس بخش ارتباط بین‌المللی حزب کمونیست چین، به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای حفظ خطوط باز ارتباطی که بایدن و شی در نشست کالیفرنیا آن‌ها را هدایت کردند، ملاقات کرد.

این دیدار در واشنگتن انجام شد و دو مقام «مذاکرات صریح و سازنده» داشتند. کاخ سفید گفت که فاینر بر اهمیت صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان و دریای چین جنوبی تاکید کرد.

XS
SM
MD
LG