لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۷

«چادر نیم تنه» مهمانداران تایلندی؛ عکس یادگاری یا تصور آنها از پوشش زنان ایرانی


مهمانداران نیمه چادری هواپیمایی تایلند در ایران
مهمانداران نیمه چادری هواپیمایی تایلند در ایران

روز یکشنبه، ۱۱ مهر ماه با نشستن بوئینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ملی تایلند در فرودگاه امام خمینی تهران اولین پرواز مستقیم خطوط هوایی «تای‌ ایرویز» به ایران انجام شد.

پرواز مستقیم بانکوک - تهران در راستای توسعه خطوط هوایی بین ایران و ایرلاین مذکور انجام شده است.

پیش از این پرین یوپراسنت، مدیر بخش خاور میانه و استرالیای تای‌ ایرویز، اعلام کرده بود از روز شنبه، دهم مهرماه این شرکت هواپیمایی در هفته چهار پرواز به ایران خواهد داشت و درصورت استقبال مسافران، این پرواز‌ها روزانه خواهد شد.

به گفته این مقام هواپیمایی تایلند، افزایش فرصت‌های جدید جذب گردشگر میان دو کشور از مهمترین اهداف آنها خواهد بود.

بنا بر گزارش ها، در حال حاضر به غیر از شرکت ایرلاین تای‌ایرویز، شرکت ماهان نیز در هفته شش پرواز در مسیر تهران‌ - بانکوک خواهد داشت.

البته حضور هواپیمای خطوط هوایی تایلند در ایران حاشیه هایی هم داشت و آن پوشش مهمانداران این شرکت هواپیمایی بود.

"حجاب مهمانداران زن" شرط مهم ایران برای شرکت‌های هواپیمایی کشورهای مختلف دنیا برای سفر به ایران است .

تای‌ایرویز نیز در این راستا مهمانداران زن هواپیمای خود را با «چادر‌های نیم تنه» به ایران روانه کرده است.

مهمانداران نیمه چادری هواپیمایی تایلند در ایران
مهمانداران نیمه چادری هواپیمایی تایلند در ایران

این در حالی است که خانم‌های مهماندار ایرانی هم از این نوع پوشش استفاده نمی کنند.

دریا صفایی، فعال حقوق زنان در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت: در میان تمام کشور‌های دنیا به خصوص کشورهای مسلمان این فقط ایران است که مهمانداران مجبور به رعایت حجاب اجباری هستند.

خانم صفایی می گوید یکی از اصلی‌ترین ایرادات این نوع رفتارها از سوی کسانی که به ایران آمده و تن به حجاب اجباری می دهند، این است که آنها این نوع رفتار را به نوعی احترام به فرهنگ مردم ایران می دانند؛ این در حالی است حجاب اجباری نمی تواند فرهنگ مردم ایران باشد، در مسایل فرهنگی رفتاری که از سوی شهروند صورت می گیرد به خواسته خود او است اما بحث حجاب در ایران هر روز با اجبار صورت می گیرد.

دریا صفایی، فعال حقوق زنان: تن به حجاب اجباری، احترام به فرهنگ مردم ایران نیست
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:10:56 0:00

این فعال حقوق زنان تاکید کرد وقتی بر اساس آمار وزارت کشور روزانه ۳۰۰۰ پرونده برای دختران و زنانی ایران به خاطر رعایت نکردن حجاب تشکیل می شود یا توقف و ضبط ۴۰ هزار خودرو فقط در شش ماه نخست سال ۱۳۹۴ که بانوان راننده یا مسافر به دلیل رعایت نکردن شئونات و پوشش اسلامی؛ به این سوال می رسیم که آیا حجاب در ایران یک بحث فرهنگی است یا اجباری که از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران ۳۸ سال است که به سوی زنان ایرانی روا می شود

البته از آنچه در عکس‌های بعدی به چشم می خورد مشخص است به آنها گفته شده پس از حضور در ایران، داشتن روسری و مانتو کفایت می کند.

بسیاری از کاربران فضای مجازی در این ارتباط می گویند به نسبت ۳۰سال پیش که پوشش زنان با چادر، مقنعه و مانتوهای بلند بود داشتن یک روسری برای کسی که ایرانی نیست و وارد ایران می شود دیگر چیزی نیست.

پوشش زنان ایرانی در گذر زمان
پوشش زنان ایرانی در گذر زمان

دریا صفایی با این نوع نگاه کاملا مخالف است چرا که به عقیده او تا زمانی که قانون، قواعد و چارچوب هایی برای پوشش زنان در ایران برای حضور آنها در جامعه قرار دهد و آنها نتوانند آنگونه که می خواهند بپوشند، این "حجاب اجباری" نام دارد.

این عکس ها به سرعت در فضای مجازی مورد توجه بسیاری قرار گرفت.

آنچه که بیشتر مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت نوع حجابی بود که این مهمانداران پس از حضور در ایران انتخاب کردند، پوششی که با حجاب دختران و زنان جامعه امروز ایران زمین تا آسمان فاصله داشت.

مثلا لویجی اعظم در توییتی نوشته اینا با این نوع پوششون ما رو سر کار گذاشتند؟!

دریا صفایی درباره این که چرا این مهمانداران یا مردم برخی دیگر کشورها از چنین تصویری از پوشش زنان ایرانی دارند گفت: این کاملا مربوط به نوع تصاویری است که رسانه‌های حکومتی ایران از حضور زنان در مراسم‌های حکومتی چون نماز جمعه، سخنرانی های دولتی یا تظاهرات هایی چون ۲۲ بهمن نشان می دهند سرچشمه می گیرد.

تصویری از راهپیمایی زنان در یک راهپیمایی حکومتی
تصویری از راهپیمایی زنان در یک راهپیمایی حکومتی

البته این بحث در فضای مجازی مطرح بوده که پوشش این مهمانداران فقط یک شوخی بوده و تصویری برای یادگاری از سفر به ایران.

خانم صفایی در این ارتباط می گوید، حتی بر فرض که این عکس برای یادگار گرفته شده باشد باید شباهتی بین آن چادر‌های نیم تنه و واقعیت زنان و دختران ایران ببینند، چرا که پوشش زنان و دختران ایرانی هیچ گونه همخوانی با نوع حجاب این مهمانداران ندارد و این بسیار دردناک است چرا که این اتفاق به ما می گوید این تصویری است از ایرانیان که در ذهن جهانیان نقش بسته است.

وی ادامه داد از سوی دیگر پوشش همسر مقامات در خارج از کشور به نوعی این تصویر را در ذهن غیر ایرانیان به وجود می آورد که زنان ایرانی نیز چنین پوششی دارند.

پیش از این مسئله پوشش مهمانداران برای زنان مهمانداران شرکت هواپیمایی ایرفرانس دردساز شده بود.

در آخرین مورد شماری از مهمانداران زن شرکت هواپیمایی ایرفرانس پس از آنکه به آنها گفته شد در پرواز‌های خود به ایران باید حجاب داشته باشند، اعتراض کردند.

اعتصاب خدمه پرواز ایرفرانس
اعتصاب خدمه پرواز ایرفرانس

اتحادیه ملی خدمه پروازی فرانسه، ایرفرانس از مهمانداران زن خود خواسته بود که پس از ورود به ایران و هنگام خروج از هواپیما موهای خود را بپوشانند و در هنگام پرواز نیز نباید کت و شلوار تنگ بپوشند.

بر اساس قوانین ایران، رعایت حجاب اسلامی در اماکن عمومی اجباری است و بر اساس تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۶۲ رعایت نکردن آن مشمول مجازات است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG