خبرگزاری «ایلنا» از معوقات شش ماهه حقوق کارگران کمباینسازی تبریز خبر داد و نوشت در دوران تورم و گرانی و تنگنای مالی، هیچ اقدامی از سوی مدیران کارخانه و مسئولان استانی صورت نمیگیرد و کارگران به پاسخگو نبودن مدیران اعتراض دارند.
گزارش این خبرگزاری از شرایط این واحد تولیدی نشان میدهد که مشکلات این مجموعه به صورت عمدی و مدیریت شده رخ داده است چرا که یکی از کارگران کمباینسازی تبریز به ایلنا گفته که تولید کمباین به حداقل ممکن کاهش یافته و کارفرما در یک قسمت از کارخانه با ۶۰ تا ۷۰ کارگر اقدام به تولید «بلبرینگ» میکند اما چون خبری از پرداخت حقوق نیست، هر ماه تعدادی از همکاران خودخواسته محل کارشان را ترک میکنند.
خبرگزاری ایلنا تاکید کرده که تاخیر شش ماهه در پرداخت حقوق قانونی کارگران باعث شده که آنها در شرایط سخت معیشتی قرار بگیرند، بهطوریکه کارگرانی که در کارخانه باقی ماندهاند در تامین مایحتاج روزانه خود ناتوانند.
گفتنی است کمباینسازی تبریز در زمینه تولید کمباینهای کشاورزی، ساندویچهای پانل و انواع کانکس در جاده تبریز به آذرشهر فعالیت دارد. این شرکت پیش از سال ۹۰ حدود ۵۰۰ کارگر شاغل داشت اما در حال حاضر شمار کارگران باقیمانده آن به حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر کاهش یافته است.
پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایا کارگران که اغلب شامل «حداقل مصوب وزارت کار» نیز هستند و گاهی به ۱۲ یا ۱۸ ماه نیز میرسد، موجب بروز بحرانهای پیدا و پنهان فراوانی برای ادامه زندگی این بخش از جامعه شده است.
این خبرگزاری وابسته به «خانه کارگر» روز سه شنبه هشتم اسفند، نیز خبر داد که با وجود گذشت چند ماه و وعدههای فراوان مدیریت شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)، همچنان معوقات مزدی نزدیک به ۲۷۰۰ کارگر پیمانکاری و قرارداد مستقیم شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در استان بوشهر پرداخت نشده است.
پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایای کارگران در کارخانهها و کارگاههای مختلف، از جمله مهمترین دغدغههای جامعه کارگری ایران است که طی سالها و ماههای اخیر بارها برای پیگیری و مطالبه آن، کارگران بخشهای مختلف در این رابطه اقدام به اعتراض، برگزاری تجمع یا اعتصاب کردهاند.