لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۰

شورای ملی سوريه از جامعه بين المللی خواستار ساختن پناهگاه شد


شورای ملی سوريه از جامعه بين المللی خواستار ساختن پناهگاه شد
شورای ملی سوريه از جامعه بين المللی خواستار ساختن پناهگاه شد

گروه اصلی مخالفان دولت سوريه روز چهارشنبه از جامعه بين المللی خواستند تا پناهگاهی امن برای مردم آن کشور درست کند. مخالفان می گويند دخالت نظامی احتمالا تنها گزينه به جا مانده برای پايان دادن به سرکوب های خشونت آميز در داخل کشور خواهد بود.

شواری ملی سوريه، گروه مخالف حکومت بشار اسد، در کنفرانسی در پاريس اعلام کرد که روز جمعه در نشست کشورهای دوست سوريه در تونس حضور خواهد يافت تا از آنها بخواهد در راستای حفظ جان مردم، مناطقی امن برای آنها بسازند و همچنين به سازماندهی نيروهای مخالف کمک کنند.

اين شورا همچنين از روسيه خواست تا رژيم بشار اسد را مجبور کند به نيروهای انساندوست خارجی اجازه ورود به کشور را بدهد.

بسمه قضمانی، سخنگوی شورای ملی سوريه، از سه منطقه به عنوان مکان مناسب برای ساخت پناهگاه و کمک های انسانی نام برد: مرز سوريه با لبنان برای کمک به مردم منطقه حمص، مرز سوريه با ترکيه برای کمک به مردم ادليب و همچنين مرز سوريه با اردن برای کمک به ساکنان درعا .

سخنگوی شواری ملی سوريه افزود پس از شکست طرح سران اتحاديه عرب در راستای ارائه و اعمال راه برون رفت از بحران سوريه، زمان آن فرا رسيده که جامعه بين الملل گزينه دخالت نظامی را همانطور که در ليبی نيز صورت گرفت، جدی بگيرد.

بنا به گزارش ها نيروهای تندروی اسلامی موفق به نفوذ در ميان مخالفان دولت شده اند. شواری ملی سوريه از جامعه بين الملل خواست تا به محافظت از مرزهای آن کشور کمک و از ورود جنگجويان خارجی به داخل سوريه جلوگيری کند. ک

نفرانس کشورهای دوست سوريه که روز جمعه در تونس برگزار خواهد شد متشکل از وزيران امورخارجه اتحاديه عرب، اروپا و آمريکا است و در تلاش است تا جامعه بين المللی را برای پايان دادن به بحران سوريه متحد کند.

در همين حال مرگ دو روزنگار برجسته فرانسوی و آمريکايی در شهر حمصِ سوريه انتقاد شديد مجامع بين المللی را در پی داشته است. کاخ سفيد و وزارت امور خارجه آمريکا در واکنش به اين واقعه، از آن به عنوان نمونه ديگری از قساوت بی شرمانه رژيم اسد ياد کرده اند.

ويديوهای ارسالی مردم از داخل سوريه ويرانه های به جا مانده از ساختمانی را در شهر حمص نشان می دهد که فعالان سياسی و روزنامه نگاران از آن استفاده می کردند.

سخنگوی دولت فرانسه اعلام کرد، دو روزنامه نگار خارجی که روز چهارشنبه در جريان بمبارانهای شهر حمص کشته شدند، رِمی اوشليک، خبرنگار عکاس فرانسوی و ماری کولوين، روزنامه نگار آمريکايی که خبرنگار بازنشسته هفته نامه بريتانيايی ساندی تايمز بود، هر دو از چهره های شاخص عالم روزنامه نگاری بودند.

فعالان سياسی سوريه می گويند، دو روزنامه نگار غربی ديگر، از جمله پال کانروی، خبرنگار عکاس نشريه ساندی تايمز نيز در بمبارانهای حمص مجروح شده اند.

برخی ويديوها کانروی را در حال انتقال به بيمارستان، و برخی ديگر وی را روی تخت يکی از درمانگاههای موقت شهر حمص نشان می دهد.

هيچيک از اين گزارشها از سوی خبرگزاری های مستقل قابل تأييد نيست.

با وجوديکه دولت سوريه سرانجام با ورود تعدادی از خبرنگاران موافقت کرده، اما همه حرکت های آنها را به دقت زير دارد.

بسياری از روزنامه نگاران خارجی در چند ماه گذشته بطور پنهانی و غيرقانونی، و با کمک قاچاقچيان لبنانی و ترک وارد سوريه شده اند.

واقعه مرگ اين روزنامه نگاران واکنش شديد مجامع بين المللی را در پی داشته است.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفيد، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت، اين واقعه يک بار ديگر يادآوری می کند که خبرنگاران هر روز با چه خطراتی سر و کار دارند. مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت جامعه بين المللی برای حفاظت از جان شهروندان سوريه بايد پا پيش بگذارد و رژيم اسد را پاسخگو بداند.

الن ژوپه، وزير امور خارجه فرانسه نيز روز چهارشنبه مقامهای سوريه را به باد انتقاد گرفت و گفت، دولت سوريه يک بار ديگر نشان داد که ارزشی برای اصول اساسی، نظير تضمين امنيت و جان خبرنگاران و آزادی اطلاعات قائل نيست.

XS
SM
MD
LG