لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۴

تعداد پناهندگان سوری به ۳ میلیون نفر رسید


سازمان ملل متحد اعلام کرد تا روز جمعه تعداد سوری هایی که به عنوان پناهنده در کشورهای همسایه ثبت شده اند به ۳ میلیون نفر می رسد. این روند از مارس ۲۰۱۱ آغاز شده و نشانه ای از پایان یافتن آن دیده نمی شود.

تعداد کنونی آوارگان جنگ داخلی سوریه نسبت به یک سال گذشته ۱ میلیون نفر افزایش یافته است.

به گزارش رویترز، سازمان ملل متحد می گوید ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز داخل سوریه خانه های خود را ترک کرده اند که این ارقام نشان می دهد اکنون تقریبا نیمی از کل جمعیت سوریه وادار شده اند خانه های خود را ترک کنند.

آنتونیو گوترس، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان طی بیانیه ای بحران سوریه را بزرگترین وضعیت اضطراری انسانی این دوران خوانده و می گوید دنیا نتوانسته پاسخگوی نیاز این آوارگان و کشورهای میزبان آنها باشد.

طبق آمار سازمان ملل متحد ۱ میلیون و ۱۴۰ هزار نفر از آوارگان سوری در لبنان هستند و ۸۱۵ هزار نفر از آنها نیز به ترکیه رفته اند. همچنین ۶۰۸ هزار نفر از سوری ها در اردن حضور دارند و ۲۱۵ هزار نفر نیز در عراق و بقیه در مصر و دیگر کشورها پناه گرفته اند.

سازمان ملل متحد می گوید بسیاری از کشورهای میزبان آوارگان سوری تخمین می زنند که صدها هزار سوریه ای دیگر بدون آنکه نامشان به طور رسمی ثبت شده باشد، در این کشور ها پناه گرفته اند. بسیاری از این شهروندان سوری مدت یک سال است که از روستا به روستا در حال فرار بوده اند تا اینکه عاقبت تصمیم گرفتند کشورشان را ترک کنند.

نشانه های نگران کننده ای وجود دارد که روند خروج از سوریه سخت تر شده است و بسیاری از افراد ناچار شده اند در پست های مرزی به ماموران رشوه پرداخت کنند. آوارگانی که از کویر به شرق اردن می روند مجبور می شوند برای خروج امن از کشور به قاچاقچیان مبالغ هنگفتی بدهند که این رقم از ۱۰۰ دلار برای هر فرد آغاز می شود.

سوریه ای ها اکنون بزرگترین جمعیت آوارگان تحت حمایت کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد را تشکیل می دهند. از نظر تعداد، آوارگان سوری بعد از آوارگان فلسطینی قرار دارد اما فلسطینی ها تحت حمایت یک نهاد دیگر سازمان ملل متحد قرار دارند.

یک گزارش سازمان ملل متحد می گوید بیش از ۱۹۱ هزار نفر در سه سال اول جنگ داخلی سوریه کشته شده اند.

در یک گزارش منتشر شده سازمان ملل متحد، این سازمان پیکارجویان گروه «دولت اسلامی» را به ارتکاب جنایات جنگی از جمله قطع عضو و اعدام عمومی در شمال سوریه متهم کرده است، اقداماتی که گاه در حضور کودکان انجام شده است. دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نیز از بمب های بشکه ای علیه مناطق غیرنظامی استفاده کرده و نظر بر این است که دمشق همچنین از سلاح شیمیایی در جنگ داخلی سوریه استفاده کرده است.

ایالات متحده تلاش می کند کمپینی بین المللی علیه «دولت اسلامی» در عراق و سوریه ایجاد کند.

XS
SM
MD
LG