لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۶

تهران و دمشق حمله هوایی اسرائیل به سوریه را محکوم کردند


نشست خبری مشترک محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران (راست) با همتای سوری خود ولید المعلم - تهران ۱۷ آذر ۱۳۹۳
نشست خبری مشترک محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران (راست) با همتای سوری خود ولید المعلم - تهران ۱۷ آذر ۱۳۹۳

یک روز پس از انتشار اخباری مبنی بر حمله هوایی اسرائیل به اهدافی در حومه دمشق، وزیران امور خارجه سوریه و ایران این حملات را «اقدامی تجاوزکارانه» خواندند و آن را نشانه همسویی اسرائیل با تحرکات گروه‌های افراطی مخالف حکومت بشار اسد دانستند.

خبرگزاری دولتی سوریه روز یکشنبه از وقوع دو حمله نیروی هوایی اسرائیل در مناطق اطراف دمشق خبر داد و گفت یکی از آن حملات نزدیک فرودگاه بین‌المللی پایتخت، و دیگری در حومه روستایی در نزدیکی مرزهای مشترک با لبنان به صورت گرفت، که به گفته دولت سوریه، تنها خسارات مادی به دنبال داشته است.

اسرائیل در واکنش به انتشار این خبر گفت، درباره «گزارش‌های خارجی» اظهار نظر نخواهد کرد؛ با این حال فعالان و ناظران تحولات سوریه می‌گویند اهداف جنگنده‌های اسرائیلی، انبارهای سلاح بوده است.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه در یک نشست خبری مشترک با همتای سوری خود در تهران، ضمن محکوم کردن حمله روز گذشته اسرائیل به سوریه، آن را «نشانه همسویی، هم‌داستانی و هماهنگی» اسرائیل با گروه‌های افراطی مخالف دمشق، که او آنها را «گروه‌های تکفیری و تروریست» خواند، دانست.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، ولید الملعم نیز در این نشست گفت «هدف از این تجاوز، که بلافاصله پس از شکست‌های پیاپی نیروهای تروریستی در مناطق مختلف دیرالزور، نبل و الزهراء، عین العرب، قلمون و شهر حلب صورت گرفت، چیزی جز روحیه دادن به تروریست‌ها و جبران شکست آنها در مقابل دفاع قهرمانانه مردم و ارتش سوریه، نبوده است.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یووال استاینیتز وزیر اطلاعات اسرائیل، که در یک گفتگوی رادیویی سخن می‌گفت، نوشت اسرائیل در جهت محافظت از کشور، و همینطور جلوگیری از دسترسی «سازمان‌های تروریستی» به سلاح‌هایی که می‌توانند علیه اسرائیل استفاده شوند، «سیاست‌های دفاعی بسیار نیرومندی» دارد.

اسرائیل از آغاز درگیری‌های داخلی در سوریه از حدود چهار سال پیش، تاکنون چندین حمله هوایی در داخل آن کشور انجام داده است؛ از جمله رشته حملاتی که در ماه مه ۲۰۱۳ میلادی (بهار ۱۳۹۲) در حومه دمشق انجام داد.

به گفته مقام‌های اسرائیلی اهداف آن حملات، محموله‌های موشکی ساخت ایران به نام فاتح-۱۱۰ بودند که برای ارسال به گروه شبه‌نظامی حزب‌الله در لبنان – که با اسرائیل در جنگ است – در سوریه نگهداری می‌شدند.

مسکو، که همراه با تهران از حامیان اصلی دمشق است، ضمن ابراز «نگرانی عمیق» از خبر حمله هوایی اسرائیل به سوریه، خواستار توضیح اسرائیل در این باره شد.

آلکساندر لوکاشویچ سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه با بیان این که استفاده از زور در روابط بین‌الملل قابل پذیرش نیست، گفت «مسکو عمیقاً نگران اینگونه اقدامات خطرناک، که نیازمند تحقیقات دقیق هستند، بوده» و افزود چنین اقدامی شایسته محکومیت فوری جهانی است.

ایران و روسیه، از حکومت بشار اسد در سوریه به شدت حمایت می‌کنند و می‌گویند راه حل بحران در آن کشور، از طریق دیپلماتیک و گفتگوهای سیاسی حاصل خواهد شد، نه از طریق نظامی.

محمدجواد ظریف در نشست خبری امروز گفت «ما همواره اعلام کرده‌ایم که باید دنبال راهکار سیاسی بین طرف‌های سوری، و بدون دخالت خطرناک و تخریب‌گر خارجی باشیم، و در این زمینه گفت و گوهایی با دوستان سوری و نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد و همچنین با روسیه داشته‌ایم.»

ولید العملم نیز در همین زمینه گفت، سوریه، ایران و روسیه در تلاش برای یافتن یک راه حل سیاسی، بر مبنای گفتگو بین سوری‌ها و بدون دخالت خارجی‌ها، برای پایان دادن به درگیری‌ها در آن کشور هستند.

به گزارش آسوشیتدپرس، میخائیل بوگدانوف معاون وزیر خارجه روسیه، که هفته گذشته به لبنان سفر کرده بود، گفت کشورش در تلاش برای ترتیب دادن نشستی برای انجام گفتگوهای بدون پیش شرط بین گروه‌های مختلف سوری است.

وی پس از لبنان، عازم ترکیه شد تا در این زمینه با رهبر گروه عمده مخالف حکومت اسد نیز گفتگو کند.

XS
SM
MD
LG