لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۷

همزمان با پیشروی مخالفان اسد در حلب؛ آمریکا حمله به آوارگان سوری را محکوم کرد


ماموران آتش نشانی سعی در اطفای حریف دارند، تقریبا اردوگاه کامونا خاکستر شده است.
ماموران آتش نشانی سعی در اطفای حریف دارند، تقریبا اردوگاه کامونا خاکستر شده است.

‎در حالیکه گروه های مخالف دولت اسد توانسته اند در درگیری شدیدی یک دهکده استراتژیک در جنوب شهر حلب را تصرف کنند، مقام های آمریکایی از حمله هوایی به یک اردوگاه آوارگان که ۲۸ کشته برجای گذاشت، به شدت انتقاد کردند.

گروه ناظر حقوق بشر سوریه، که مقر آن در لندن است، روز جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه خبر داد درگیری شدیدی در جنوب شهر حلب روی داده که در آن حدود ۷۰ نفر کشته شده اند. درگیری بین نیروهای مخالف دولت بشار اسد و پیکار جویان "القاعده که مرتبط با جبهه النصرت" هستند، روی داده است.

نام این دهکده که در جنوب غربی و به فاصله کمی از حلب قرار دارد، "خان طومان" است و به این دلیل استراتژیک است که در بزرگراه حلب به دمشق واقع شده است.

این درگیری خونین در حالی روی داده که با تشویق آمریکا و روسیه، ارتش بشار اسد و مخالفان با آتش بس موقت ۴۸ ساعته در حلب موافقت کرده بودند.

به گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، درگیری روز جمعه بین پیکارجویان وابسته به القاعده و نیروهای دولتی سوریه در روستایی در حومه حلب، دست کم ۷۰ کشته در بر داشته است. پیکارجویان توانستند پس از یک روز جنگ، روستای خان طومان و اطراف آن را تصرف کنند. به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه، حدود ۴۰ پیکارجو و ۳۰ نیروی دولت سوریه در این جنگ کشته شدند.

در همین حال، روز پنجشنبه، ساعاتی بعد از آن که مقام های روسیه و سوریه تایید کردند آتش بس به حلب نیز گسترش یافته است، حمله هوایی به یک اردوگاه پناهجویان در ادلب ده‌ها کشته برجای گذاشت.

نام این اردوگاه "کامونا" است که در شهر سرمدا، در استان ادلب قرار دارد. این منطقه نزدیک به مرز ترکیه است و کنترل آن در دست نیروهای مخالف اسد است.

در حالی که دولت اسد اتهام حمله هوایی به این اردوگاه پناهندگان را رد می کند، اما در روزهای گذشته نیروهای نزدیک به اسد چند حمله هوایی در استان ادلب داشته اند.

۲۸ نفر در حمله هوایی به اردوگاه آوارگان کشته شده اند.

حمله به این اردوگاه واکنش تند مقام های آمریکایی را در پی داشته است.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید وضع این پناهجویان را ناامیدکننده توصیف کرد و گفت: "هیچ توجیهی برای حملات هوایی به شهروندان بیگناه که برای فرار از خشونت از خانه‌های خود گریخته‌اند وجود ندارد. این شهروندان در ناامیدکننده ترین شرایط قابل تصور به سر می‌برند و هیچ توجیهی برای عملیات نظامی علیه آن‌ها وجود ندارد."

از سوی دیگر، مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید واشنگتن در پی به دست آوردن جزئیات بیشتری در باره حمله هاست و تاکید کرد که هیچگونه توجیهی برای چنین حملاتی نمی‌تواند وجود داشته باشد.

استفان اوبراین معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، در جلسه اضطراری شورای امنیت که برای بررسی شرائط در حلب برگزار شد گفت، اگر این حمله عمدی بوده باشد، مسببان آن مرتکب جنایت جنگی شده‌اند.

وی گفت: "هر کسی و یا هر طرفی در این جنگ که مرتکب این حمله شده باشد و آن‌هایی که مسئول حملات مکرر، این بی‌وجدانی و این گونه اقدامات غیر انسانی هستند باید بدانند که عمل آن‌ها از نظر دور نخواهد ماند. اینگونه حملات به شهروندان، نقض قوانین بین المللی بشردوستانه است. برخی از این اقدامات جنایت جنگی یا جنایت علیه بشریت تلقی می‌شود."

در همین رابطه، سامانتا پاور سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز در همین جلسه شورای امنیت، دولت سوریه را برای خارج کردن کمک‌های پزشکی از بسته‌های کمک‌های نوعدوستانه محکوم کرد.

خانم پاور گفت: "دولت سوریه عملاً تنها در موارد استثنایی به کاروان‌های حامل کمک‌های پزشکی اجازه عبور داده است. قاعده بر این است و با مقرراتی که دولت سوریه اعمال کرده است، کمک‌های پزشکی از کاروان‌ها خارج می‌شوند. بگذارید به نمونه‌ای اشاره کنم. در آخرین کاروانی که به سمت رستن می‌رفت، مقام‌های سوری حتی قیچی‌ها و داروهای بی‌هوشی را از بسته‌های کمک برای زنان باردار خارج کردند. چه کسی چنین کاری می‌کند. بگذارید صریح صحبت کنیم. آن‌هایی که این کار را می‌کنند، هیچ اهمیتی نمی‌دهند که این شورا چه تصمیمی می‌گیرد."

در هفته گذشته مذاکرات فشرده ای برای احیای آتش بس در سوریه با در نظرگرفتن حلب انجام شد اما آتش بس شکننده از سوی برخی گروه ها تاکنون نقض شده است.

جفری فلتمن معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی نیز گفت، شهر حلب در مسیر نابودی است اما، تنها راه نجات این شهر و پایان دادن به بحران در سوریه، پیشبرد جدی مذاکرات برای یافتن راه حل سیاسی است.

XS
SM
MD
LG