ارتش سوریه با پشتیبانی ارتش روسیه به تهاجم گسترده برای تصرف کامل شهر محاصره شده حلب ادامه می دهد. دمشق میگوید ۳۲ محله از ۴۰ محله در شرق حلب را بازپس گرفته است، که حدود ۸۵ درصد وسعت شرق حلب را تشکیل میدهد.
روسیه پیشتر گفته بود، دولت بشار اسد حمله به شرق حلب را برای خروج غیرنظامیان و زخمیها متوقف میکند. اما به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از مخالفان دمشق، هیچ نشانه ای از کاهش خشونت توسط رژیم بشار اسد دیده نشده است.
در همین حال، به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس حدود چهار هزار نفر از ساکنان بخش شرقی حلب – که تحت کنترل مخالفان اسد است – موفق شده اند از مسیر امنی که دولت سوریه در همکاری با روسیه تعیین کرده است، از درگیری ها فرار کنند.
سازمان ملل متحد برآورد کرده است حدود صد هزار نفر هنوز در شرق حلب گرفتار هستند.
پیشروی نظامی رژیم سوریه در شرق حلب، به گفته بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا، پیروزی موقتی است که تنها با کمک روسیه و ایران میسر شده است.
او گفته است «ممکن است این واقعیت وجود داشته باشد که پس از ماه ها بمباران وحشیانه، بشار اسد و متحدانش، روسیه و ایران، به مرحله تصرف آخرین سنگرهای مخالفان در حلب رسیده باشند. شاید در چند روز آینده موفق شوند. اما حتی اگر موفق شوند، قطعاً پیروزی خواهد بود که به خاکستر بدل خواهد شد.»
در همین حال، ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد روز جمعه به قطعنامهای رای دادند که خواستار توقف آنی عملیات نظامی سوریه و روسیه به مناطق محاصره شده در سوریه شده است. این قطعنامه غیرالزامآور با ۱۲۲ رأی موافق در مقابل ۱۳ رأی مخالف و ۳۶ رأی ممتنع تصویب شد.
سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت، هدف این قطعنامه که به ابتکار کانادا پیشنهاد و تصویب شد، هشداری به روسیه و سوریه است که به کشتار در سوریه پایان دهند.
سامانتا پاور گفت «مفهوم رای این جلسه ایستادگی در مقابل روسیه و اسد است که به این کشتار پایان دهند. این رای برای دفاع از اصول بنیادینی است که دولت ها باید بر اساس آن، حتی در جنگ، رفتار کنند. این رای، درخواستی برای غذا، دارو و امنیتی است که مردم شرق حلب نیازی مبرم به آن دارند. امنیتی که از آن برخوردار نیستند.»
قائم مقام سفیر ایران در سازمان ملل متحد نیز قطعنامه پیشنهادی کانادا را «یکجانبه» دانست، که به توصیف او «از واقعیت موجود در سوریه به دور است. »