جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، و یانگ جیهچی دیپلمات ارشد چین روز جمعه ۱۶ مهر در سوئیس دیدار و گفت وگو کردند.
آقای سالیوان پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: مذاکرات فرصتی واقعی بود تا پشت درهای بسته، دیدگاه ها و اهداف خود را به شکل صریح در میان بگذاریم.
دیدار این دو مقام در شهر زوریخ انجام شد و حدود شش ساعت طول کشید.
جیک سالیوان گفت: ما تمام تلاش خود را میکنیم که رقابت شدید بین ایالات متحده و چین «با مسئولیت» مدیریت شود و به درگیری یا رویارویی منجر نشود.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا بدون اشاره به جزئیات تصریح کرد، گفتوگوی صریحی درباره آینده تایوان با مقام چینی داشته است.
کارین ژان-پیر، معاون سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه به تشریح دیدگاه جامع دولت جو بایدن در قبال چین کمونیست پرداخت.
او گفت: «ما در این دولت معتقدیم که ارتباط رهبر با رهبر برای مدیریت مسئولانه رقابت بسیار بااهمیت است. ما پیشتر هم گفته ایم به دنبال درگیری با چین نیستیم؛ ما به دنبال رقابت همراه با مسئولیت پذیری هستیم.»
آقای سالیوان همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره افزایش قیمت نفت خام در بازار جهانی گفت: ایالات متحده به دلایل مختلف نسبت به عدم همخوانی عرضه با تقاضا در اقتصاد رو به بهبود جهانی، نگرانی واقعی دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه که یکی از اعضای گروه موسوم به «اوپک پلاس» است از این مساله به عنوان اهرم فشار استفاده میکند یا خیر، گفت روسیه سابقه استفاده از انرژی به عنوان ابزار فشار و سلاح سیاسی را دارد.
کرملین روز جمعه اظهارات جیک سالیوان در مورد نقش روسیه در افزایش بهای نفت را رد کرد و ادعا کرد که آمریکا با اعمال تحریم بر کشورهای صادرکننده نفت به بالا رفتن قیمت ها دامن می زند.
از سوی دیگر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دیدار با دبیرکل ناتو درباره چالش های مشترک امنیتی و برنامه ریزی اجلاس آتی ناتو در مادرید نیز صحبت کرد.
جیک سالیوان ساعاتی بعد در توئیتی نوشت: «امروز دیدار خوبی با امانوئل بن مشاور سیاسی دولت فرانسه در پاریس داشتم. ما درباره ادامه دستور کار مشترکمان گفتوگو
کردیم.»
شورای امنیت ملی کاخ سفید پیشتر در بیانیه ای درباره این دیدار نوشته بود که دو مقام علاوه بر بررسی مسائل مورد اهتمام دوجانبه درباره دیدار رؤسای جمهوری آمریکا و فرانسه، که قرار است اواخر اکتبر برگزار شود، نیز گفتگو خواهند کرد.
روابط دو کشور پس از تصمیم استرالیا به خرید زیردریایی با سوخت هسته ای با فناوری آمریکایی و بریتانیایی به جای زیردریایی با سوخت متعارف فرانسوی به سردی گرایید و پاریس به مدت یک هفته سفرای خود را در اقدامی بی سابقه، از کانبرا و واشنگتن فراخواند.
بازگشت سفیر فرانسه به آمریکا متعاقب تماس تلفنی پرزیدنت جو بایدن با امانوئل ماکرون محقق شد.