یک روزنامه چاپ تهران در شماره امروز چهارشنبه ۲۷ دی ماه، بار دیگر به موضوع رواج «خودکشی» در بین کادر درمان پرداخته و نوشته است که در ۱۰ ماه گذشته ۱۶ دستیار پزشک «خودکشی» کردهاند.
روزنامه «اعتماد» این خبر را به نقل از بابک شکارچی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی منتشر کرده و نوشته است که فقط سه مورد آن هفته گذشته اتفاق افتاده است.
این گزارش تاکید میکند که از مهر ماه امسال تاکنون حدود ۱۴ مورد «مرگ زودهنگام» و دستکم «مشکوک به خودکشی» در میان رزیدنتها یا پزشکانی که در حال طی کردن دوره طرح خود هستند، به وقوع پیوسته است.
این گزارش «اعتماد» به مطالعهای درباره وضعیت سلامتی رزیدنتها اشاره کرده و نوشته است: «۲۳ درصد از دستیاران پزشکی دارای افسردگی شدید تا بسیار شدید بودهاند.»
برهمین اساس اعلام شده که حدود ۲۵ درصد از افراد «اضطراب شدید» تا «بسیار شدید» و نزدیک به ۳۴ درصد از آنها «استرس شدید» تا «بسیار شدید» داشتهاند.
با افزایش آمار خودکشی دربین کادر درمان، کارگروهی ویژه با حضور رئیس کل نظام پزشکی، نمایندهای از وزارت بهداشت، رئیس انجمن علمی روانپزشکان و شماری از کارشناسان در روز ۲۰ دی ماه تشکیل جلسه داد.
در این جلسه عنوان شده بود که بررسی وضعیت روانی ۲۵۳ دستیار تخصصی پزشکی نشان میدهد میزان خودکشی در جمعیت رزیدنتی بین ۳/۱ تا ۵ برابر بیشتر از سایر گروهها است.
انجمن علمی روانپزشکان ایران نیز در نامهای به رئیسجمهور خواستار تشکیل کمیتهای از متخصصان شده است که «اختیارات لازم» برای «مداخله فوری» در این موضوع را داشته باشد.
این انجمن در چهار ماه گذشته دو نامه به وزارت بهداشت ارسال کرده است که هر دو بدون پاسخ ماندهاند.
شماری از فعالان مدنی در فضای مجازی عدم توجه وزارت بهداشت به این موضوع را در کنار تاکید «ویژه» این وزارتخانه روی برخورد با «بدحجابی» پرسنل کادر و درمان قرار دادهاند.
موضوع افزایش آمار خودکشی میان اعضای کادر درمان ایران به ویژه رزیدنتها در چند سال گذشته و پس از فشار مضاعفی که همهگیری کرونا روی آنها گذاشت خبرساز شده است.