شبکه خبری الجزیره مستقر در قطر اعلام کرد که یک روز پس از تظاهرات خیابانی در سراسر سودان علیه تسلط ارتش، نیروهای امنیتی سودان با یورش به خانه المسلمی الکاباشی، رئیس دفتر این شبکه خبری در خارطوم، او را دستگیر کردند.
به گزارش رویترز نیروهای امنیتی با استفاده از گاز اشک آور و تیراندازی تلاش کردند معترضان علیه کودتای اخیر ارتش را در پایتخت خارطوم و دیگر شهرها متفرق کنند.
کمیته مرکزی پزشکان سودانی که با جنبش اعتراضی همسو است، میگوید که تعداد تظاهرکنندگان کشته شده روز شنبه به شش نفر افزایش یافته است.
گروههای طرفدار دموکراسی در حال سازماندهی یک کارزار نافرمانی مدنی و اعتراض علیه کودتای ۲۵ اکتبر هستند و یک تظاهرات دیگر را برای ۱۷ نوامبر برنامهریزی کردهاند.
در اعتراضات علیه کودتاچیان در سودان تاکنون چندین نفر کشته شدهاند. در همین حال «دانشگاه سودان»، یکی از بزرگترین دانشگاه های این کشور، در اعتراض به کودتا، به سایر دانشگاهها پیوست و کلاسها را تا اطلاع ثانوی تعلیق کرد.
ایالات متحده پیشتر نسبت به حوادث اخیر سودان، که با سرنگونی دولت گذار و بازداشت نخستوزیر و سران غیرنظامی آن کشور توسط نظامیان همراه بود، ابراز نگرانی کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، اوایل آبان با انتشار بیانیهای اقدامات نیروهای نظامی سودان، از جمله انحلال دولت گذار تحت رهبری غیرنظامیان و نهادهای مرتبط با آن، را محکوم کرد و خواستار بازگرداندن فوری دولت و نهادهای آن به قدرت شد.
آقای بلینکن در این بیانیه ضمن اعلام حمایت از «حق مردم سودان برای برگزاری تجمع مسالمتآمیز» نسبت به گزارشهای منتشر شده در رابطه با «بهکارگیری مهمات جنگی علیه معترضان مسالمتجو» به شدت ابراز نگرانی کرد.
همچنین دولتهای ایالات متحده، بریتانیا، و نروژ عصر دوشنبه با انتشار یک بیانیه مشترک ضمن ابراز مراتب نگرانیشان نسبت به وضعیت جاری در سودان، تعلیق فعالیت نهادهای حکومت، اعلام وضعیت اضطراری، و بازداشت نخست وزیر و دیگر مقامات غیرنظامی آن کشور توسط نظامیان را محکوم کردند.