لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۱

تظاهرات مردم در خارطوم؛ قطع اینترنت، نافرمانی مدنی علیه کودتای سودان را پیچیده‌تر کرد


معترضان سودانی در حال سردادن شعار در جریان تظاهرات علیه کودتای ٣ آبان در خارطوم، پایتخت سودان. پنجشنبه ١٣ آبان ۱۴۰۰
معترضان سودانی در حال سردادن شعار در جریان تظاهرات علیه کودتای ٣ آبان در خارطوم، پایتخت سودان. پنجشنبه ١٣ آبان ۱۴۰۰

به گزارش خبرگزاری رویترز و به نقل از شاهدان محلی، مردم در خارطوم، پایتخت سودان، روز یکشنبه به خیابان‌های مرکز شهر ریختند.

گروه‌های دموکراسی‌خواه سودانی از یکشنبه ۱۶ آبان به مدت دو روز یک کارزار نافرمانی مدنی و اعتصابات سراسری را علیه کودتای ماه پیش ارتش آغاز کردند اما قطع مکرر اینترنت و ارتباطات تلفنی معترضان را با محدودیت‌هایی مواجه کرده است.

اعضای اتحادیه معلمان گفته‌اند نیروهای امنیتی برای پایان دادن به بست‌نشینی آنان در ساختمان وزارت آموزش و پرورش، ضمن استفاده از گاز اشک‌آور، اقدام به بازداشت ٨٧ نفر کرده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که به دنبال کودتای ٣ آبان، خطوط اینترنت و تلفن مکررا قطع می‌شوند.

در جریان این کودتا، سیاستمداران غیرنظامی بلندپایه از جمله چندین وزیر بازداشت شدند، عبدالله حمدوک نخست‌وزیر، در حبس خانگی قرار گرفت، و نظامیان وفادار به عمر البشیر، رئیس جمهور پیشین سودان، قدرت را در اختیار گرفته‌اند.

یکی از ساکنان خارطوم به رویترز گفته است به دلیل عدم دسترسی به اینترنت، اطلاعی از کارزار نافرمانی مدنی و بست‌نشینی نداشته است.

روز یکشنبه، هیاتی از اتحادیه عرب طی دیدار با عبدالفتاح برهان، رئیس کل ارتش، بر اهمیت گفت‌وگو و انتقال دمکراتیک قدرت تاکید کرد.

به دنبال کودتا، قدرت‌های غربی کمک‌های اقتصادی خود به سودان را متوقف کرده‌اند و می‌گویند آزادسازی ده‌ها میلیارد دلار قرض خارجی منوط به بازگشت به گذار دموکراتیک است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، شامگاه دوشنبه ٣ آبان بلافاصله پس از کودتا، با انتشار بیانیه‌ای اقدامات نیروهای نظامی سودان، از جمله انحلال دولت گذار تحت رهبری غیرنظامیان و نهادهای مرتبط با آن، را محکوم کرده و خواستار بازگرداندن فوری دولت و نهادهای آن به قدرت شده بود.

XS
SM
MD
LG