لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۹

پژوهش جدید: چگونه حیات اولیه در «زمین گوی برفی» دوام آورد


طراحی از آنچه که زمین در عصر «یخبندان مارینو» از فضا احتمالاً به نظر می‌رسید.
طراحی از آنچه که زمین در عصر «یخبندان مارینو» از فضا احتمالاً به نظر می‌رسید.

حیات در سیاره ما در طول دوره «کریوژنین» از یک امتحان سخت گذشت. در این دوره، از ۷۲۰ میلیون تا ۶۳۵ میلیون سال پیش، سیاره زمین دو بار با یخ پوشیده شد و از فضا شبیه یک گلوله برفی سفید درخشان به نظر می‌رسید.

هرچند، در این مدت حیات اولیه روی سیاره زمین که به «زمین گوی برفی» شناخته می‌شود، به نحوی توانست دوام بیاورد و اکنون یک مطالعه جدید درک عمیق‌تری از دلیل آن را ارائه می‌دهد.

به گزارش رویترز، دانشمندان روز سه‌شنبه ۱۵ فروردین اعلام کردند که فسیل‌های کشف‌شده در سنگ رس سیاه در استان هوبی در مرکز چین که جلبک دریایی شناسایی شده‌اند، نشان می‌دهند که محیط‌ زیست‌های دریایی قابل زیست در آن زمان از آنچه پیشتر تصور می‌شد، گسترده‌تر بودند.

این یافته‌ها از این عقیده که زمین فرای یک «زمین گوی برفی» بود، حمایت می‌کند، از این اشکال حیات پیچیده - موجودات چند سلولی - حتی در مناطق جغرافیایی میانگان یا عرض میانه که قبلاً تصور می‌شد منجمد باشند، دوام آورده‌اند.

قدمت فسیل‌ها به دومین مرحله یخبندان در دوره «کریوژنین» باز می‌گردد، زمانی که یخسارهای عظیم از قطب‌ها به سمت استوا امتداد پیدا کردند. این فاصله زمانی که عصر یخبندان «مارینو» نام دارد، از حدود ۶۵۱ میلیون تا ۶۳۵ میلیون سال پیش بود.

هویو سونگ، ژئوبیولوژیست دانشگاه علوم زمین چین و نویسنده اصلی این پژوهش، گفت: «کشف اصلی این مطالعه این است که آب‌های آزاد - بدون یخ - در مناطق اقیانوسی میانگان در زمانی عصر یخبندان «مارینو» زمانی که رو به پایان بود، وجود داشته است.»

نتایج این مطالعه در ژورنال علمی «نیچر کامیونیکیشنز» منتشر شده است.

XS
SM
MD
LG