لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۳

شهروند اسپانیایی که پس از حضور بر «مزار مهسا» ۱۵ ماه زندانی بود به اسپانیا بازگشت


سانتیاگو سانچز کوگدور پس از آزادی و بازگشت از ایران به اسپانیا - ۱۲ دی ۱۴۰۲
سانتیاگو سانچز کوگدور پس از آزادی و بازگشت از ایران به اسپانیا - ۱۲ دی ۱۴۰۲

یک طرفدار اسپانیایی ورزش فوتبال که بیش از یک سال از سوی مقامات جمهوری اسلامی به اتهام جاسوسی بازداشت شده بود، روز سه شنبه به اسپانیا بازگشت.

سانتیاگو سانچز کوگدور، که هنگام ناپدید شدن ۴۱ ساله بود، حوالی ساعت ۱ بعد از ظهر وارد فرودگاه مادرید شد. به گزارش رویترز جمعیت بزرگی منتظر او بود.

او که از اروپا برای رفتن به مسابقات جام جهانی فوتبال قطر پیاده سفر کرده بود، پس از ورود به ایران در سال گذشته و در پی اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی توسط گشت ارشاد، بازداشت شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید که او پس از بازدید از مزار مهسا امینی بازداشت شد و ۱۵ ماه در ایران زندانی بود.

به گزارش رویترز،‌ سانتیاگو سانچز که پس از دیدار پراحساس با خانواده و دوستانش در فرودگاه خوشحال بود به خبرنگاران گفت: «خیلی طولانی، بسیار سخت بود، اما من اینجا در کشورم هستم.»

او با اشاره به اسپانیا افزود: «ما نمی دانیم که چقدر خوشبختیم که اینجا در این کشور به دنیا آمده‌‌ایم.»

او آخرین‌بار پیش از بازداشت در ایران عکسی از خود در مرز عراق و ایران را برای دوستانش ارسال کرد با عنوان: «ورودی به ایران.»

وزیر امور خارجه اسپانیا، روز دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس یا توئیتر سابق نوشت: «امروز، شادی کامل شده است. در نهایت سانتیاگو خیلی زود به خانواده و دوستانش در اسپانیا می‌پیوندد.»

مادر سانچز، سلیا کوگدور، در حالی که در فروگاه منتظر ورود سانچز بود، به خبرنگاران گفت: «این کابوس بالاخره تمام شد.»

او از مقامات اسپانیا به ویژه سفیر این کشور در ایران تشکر کرد و گفت که بدون کمک آنها پسرش سال‌ها نمی‌توانست ایران را ترک کند.

او گفت: «بدترین ماه‌ها نخستین ماه‌ها (پس از ناپدید شدن او) بود، زیرا هیچ‌کس نمی‌دانست که او زنده است یا مرده.»

سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا روز یکشنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی این شهروند اسپانیایی بازداشت شده در ایران را آزاد کرده است.

دولت‌ها و سازمان‌‌های غیردولتی جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند که با بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی از آنها عنوان ابزار چانه‌زنی در روابط خارجی استفاده می‌کند.

XS
SM
MD
LG