لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۱

تقاضای اسپانیا از حوزۀ یورو برای کمک مالی


لوئیس دگویندوس؛ وزیر دارایی اسپانیا، ژوئن 2012
لوئیس دگویندوس؛ وزیر دارایی اسپانیا، ژوئن 2012

نشستی که روزهای پنجشنبه و جمعه با شرکت سران کشورهای اتحادیۀ اروپا برگزار می شود، بیستمین نشست با محور بحران بدهیهای شماری از کشورهای حوزۀ یوروست.

اسپانیا از حوزۀ یورو برای ترمیم ساختار بانکی اش رسماً کمک مالی رسماً خواسته است. در پی اعلام تقاضای این کمک که اروپا از مدتها پیش منتظر آن بود، ارزش بسیاری از سهام کاهش یافت و یورو نیز ارزان شد.

لوئیس دُ گویندوس- وزیر دارایی اسپانیا- طی نامه ای به ژان کلود ژونکر (رئیس کمیسیون مالی اتحادیۀ اروپا) خواهان کمک شده و افزوده که مبلغ دقیق آن بعداً به طور رسمی اعلام خواهد شد. او مبلغ مورد درخواست کشورش را فعلا ۱۲۵ میلیارد دلار اعلام کرده است.

خبرگزاری رویترز از قول وزیر دارایی اسپانیا می نویسد که این مبلغ دست کم موقتاً برای پاسخگویی به تمامی نیازهای ساختار بانکی اسپانیا کافی است.

اولی رِن- یکی از مقامهای ارشد اقتصادی اتحادیۀ اروپا- می گوید قراردادی که شرایط این وام را روشن کند طی چند هفتۀ آینده منعقد خواهد شد.

توافق درخصوص کمک مالی به اسپانیا روز نهم ژوئن- شانزده روز پیش- حاصل شد و هدف از آن کمک به اسپانیا بود برای آنکه از رکود نجات یابد. اسپانیا با ترکیدن حباب تورم بازار مسکن نیز روبه رو شده است. نحست وزیر این کشور گفته است که به زودی راههای تازه ای را برای احیای رشد اقتصادی و اشتغال زایی خواهد یافت. وی دراین مورد وارد جزئیات نشد اما گفت که دولتش مصمم است که کسری بودجۀ خود را جبران کند.

حسابرسیهای مستقلی که تاکنون در بانکهای اسپانیا انجام شده حاکی از آن است که این بانکها ۶۲ میلیارد یورو کسری بودجه دارند.

یکی از سخنگویان دولت آلمان روز دوشنبه گفت که انگلا مرکل صدراعظم آن کشور نگران است که پیشاپیش نشست اتحادیۀ اروپا که در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار خواهد شد، تقاضای کمک مالی از حوزۀ یورو به عنوان راه حل آسان مشکلات رسمیت یابد.

برلین با هر نوع ضمانت مالی یا کمکهای عمدۀ مالی به کشورهای مقروض حوزۀ یورو مخالف است و معتقد است که هر کشوری باید جوابگوی نیازهای مالی و بدهیهای خود باشد و به محض مواجهه با مشکل، از اتحادیۀ اروپا کمک نخواهد.


پرچم اتحادیۀ اروپا در آلمان
پرچم اتحادیۀ اروپا در آلمان
وزیر دارایی آلمان طی گفتگوهای آخر هفته اش با رسانه ها گفت که دراختیار گذاردن مبالغ هنگفت، راه حل قطعی و ریشه ای مشکل بحران مالی برخی کشورهای مقروض اتحادیۀ اروپا نیست. وی خطاب به مقامهای یونان نیز گفت که به جای تقاضای پول بیشتر و درخواست شرایط ساده تر برای استقراض، باید برای سامان دادن به ساختار اقتصادی کشورشان تلاش بیشتری کنند. وی افزود که باید برای حل مشکل ریشه یابی کرد و گفت که یونان برخلاف کشورهایی چون ایرلند و پرتغال به اندازۀ کافی برای حل مشکلات مالی اش نکوشیده است.

پیش از برگزاری نشست اتحادیۀ اروپا در روزهای پنجشنبه و جمعۀ این هفته، خانم مرکل صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه خواهند کوشید تا اختلاف نظرهایشان را کاهش دهند. آقای اولاند دیدگاههایی نزدیکتر به چهار رهبر دیگر کشورهای اتحادیۀ اروپا دارد.

این نشست دو روزۀ اتحادیۀ اروپا، بیستمین نشستی خواهد بود که طی آن رهبران این اتحادیه کوشیده اند تا به بحرانی پایان دهند که از اوایل سال ۲۰۱۰ سراسر قارۀ اروپا را فراگرفته است.

بحران کنونی بیش از همه اسپانیا و یونان را در خطر قرارداده است.
XS
SM
MD
LG