خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به پیامدهای ویرانگر تهاجم روسیه بر اقتصاد جهانی شش ماه پس از آغاز لشکرکشی سربازان ولادیمیر پوتین به اوکراین پرداخته است.
در این گزارش نمایی کلی از وضعیت اقتصاد اروپا و جهان و دورنمای آتی ترسیم شده است.
فعالیت شرکت «زینکپاور» در حومه بُن، آلمان، که در زمینه روکش کردن و گالوانیزه کردن ورقههای استیل فعالیت میکند و حدود ٢ هزار و ٨٠٠ کارمند دارد، وابسته به گاز مایع است. این شرکت روزانه ۶۰۰ تن روی به ارزش دو و نیم میلیون یورو را در حالت مذاب نگه میدارد تا بتواند ورقههای استیل را که در صنایع خودروسازی، توربینهای بادی، باتریهای خورشیدی و ساختمانسازی کاربرد دارند را روکش کند. اما تهدیدات روسیه مبنی بر قطع صادرات گاز خود به اروپا نه تنها سبب افزایش قیمت گاز شده است که اکنون بیم آن میرود مسکو تهدیدات خود را کاملا عملی کند.
جیرهبندی احتمالی گاز از سوی آلمان بخش عمدهای از صنایع این کشور از فولادسازی گرفته تا داروسازی و خشکشوییهای تجاری را فلج خواهد کرد. مدیر شرکت زینکپاور بیم آن را دارد که این اتفاق به نابودی کارخانهاش بیانجامد.
دولتها، مشاغل، و خانوادهها در سراسر جهان از پیامدهای اقتصادی جنگ روسیه تاثیر پذیرفتهاند، نرخ تورم افزایش یافته، و هزینههای سرسامآور انرژی چشمانداز زمستانی سرد و تاریک را افزایش داده است. اروپا در آستانه رکود اقتصادی قرار دارد.
قیمت بالا و کمبود غذا که به دلیل توقف صادرات کودهای شیمیایی و غلات از روسیه و اوکراین وخیمتر شده است، ممکن است منجر به گرسنگی و ناآرامی در کشورهای درحالتوسعه شود.
جنگطلبی روسیه، ماه گذشته صندوق بینالمللی پول را واداشت برای چهارمین بار طی کمتر از یکسال چشمانداز خود برای رشد اقتصادی را کاهش دهد.
یک اقتصاددان ارشد این سازمان هشدار داده که جهان به زودی ممکن است شاهد رکود اقتصادی دیگری باشد.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده افزایش قیمت مواد غذایی و حاملهای انرژی در سهماهه نخست تهاجم روسیه به اوکراین، ٧١ میلیون نفر را در سراسر جهان به فقر کشاندهاست. کشورهای حوزه بالکان و آفریقای زیرصحرا بیشترین خسارت را از جنگطلبی پوتین متحمل شدهاند.
سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد پیشبینی کرده که در صورت تداوم روند جاری، ١٨١ میلیون نفر در ۴۱ کشور جهان با بحران گرسنگی دست و پنجه نرم خواهند کرد.