لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۲

فشار همزمان خانواده و جمهوری اسلامی بر سپیده رشنو: می‌گویند «دست بردار»


سپیده رشنو
سپیده رشنو

سپیده رشنو، فعال مدنی و نویسنده مخالف حجاب اجباری، روز پنجشنبه ۱۱ خرداد در اینستاگرام خود با اعلام این که «یک طرف، پای حضرات روی گلویم است و طرف دیگر، پای خانواده»، از فشارها توسط جمهوری اسلامی و همچنین نزدیکانش بر خود خبر داد.

او با شرح اتهاماتی که مقامات جمهوری اسلامی به او وارد می‌کنند، نوشت: «استدلال این است که چون صفحات افرادی را دنبال می‌کنم، پس با آنها در ارتباطم. چون یک عکس و تنها یک عکس بدون روسری از خودم منتشر کرده‌ام، پس دارم مردم را به فساد و فحشا دعوت می‌کنم. استدلال این است که من شهروند حقی برای اعتراض ندارم و اگر داشته باشم عاقبتم یک پرونده سنگین امنیتی سیاسی است که اجرا شدن حکم تعلیقی پرونده قبل را هم به دنبال دارد.»

خانم رشنو همچنین با اشاره به تلاش برادرش برای آزادی او افزود: «اگر اصرار و خواهش سامان و شتاب وثیقه‌گذار نبود، احتمالا در بازداشت می‌ماندم تا زمانی که دادگاه پرونده دوم تشکیل شود.»

این فعال مدنی همچنین نوشت: برادرش، سامان به او می‌گوید «دست بردار!» و «تمام تلاشش را می‌کند که بگوید فقط داری خودت و خانواده‌ات را زجر می‌دهی و هیچ چیز عوض نمی‌شود.»

او همچنین شرح داد: «خواهرم هر روز پیام می‌دهد که مادرم فشار خونش بالاتر رفته، پدرم هر روز باهاشان دعوا می‌کند. خواهرم می‌نویسد اگر مادرم سکته کند، من مسببش هستم. مادرم می‌گوید روزی نیست که گریه نکنم و از زمانی که ابلاغیه آمده وزن کم کرده.»

این نویسنده و فعال مخالف حجاب اجباری در روزهای گذشته از احضار به دادسرای اوین خبر داده بود.

دو ماه پیش از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، سپیده رشنو، فعال مدنی مخالف حجاب اجباری، در تیر ۱۴۰۱ در پی انتشار ویدئوی مشاجره‌اش با یک «آمر به معروف» بازداشت شد. در آن ویدئو، یک زن مدافع جمهوری اسلامی، خانم رشنو را تهدید کرد که از او فیلم می‌گیرد و به سپاه می‌دهد.

پس از این تهدیدها، مسافران این زن مدافع جمهوری اسلامی را مجبور کردند که از اتوبوس پیاده شود.

با این همه، سپیده رشتو بازداشت و پس از مدتی، «اعتراف تلویزیونی» او منتشر شد که واکنش‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی به دنبال داشت. کاربران شبکه های اجتماعی پست‌هایی را در حمایت از سپیده رشتو و علیه حجاب اجباری منتشر کردند.

در این حال، با وجود فشارها بر فعالان مدنی و مخالفان حجاب اجباری، نافرمانی مدنی زنان در ایران همچنان ادامه دارد.

رویا کاشفی، فعال حقوق بشر، در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفته که تلاش جمهوری اسلامی برای پا بر جا ماندن حجاب اجباری ، در واقع برای حفظ تمام تبعیض‌های قانونی علیه زنان است.

XS
SM
MD
LG