لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۲

یک مقام حوزوی: زنان طلبه و سرباز طلبه‌ها در مدارس حضور دارند


دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش‌وپرورش از حضور «زنان طلبه» در مدارس به عنوان معلم ابتدایی در راستای «تحول اسلامی» آموزش خبر داده و گفته که «سرباز طلبه‌ها» نیز در مدارس حضور دارند.

حمید نیکزاد به وب‌سایت «دیده‌بان ایران» گفته است که خانواده‌ها از حضور طلبه‌ها در مدارس رضایت بیش از ۹۵ درصدی دارند و ادعا کرد که طلبه‌ها آمار بزهکاری در مدارس را کاهش داده‌اند.

به گفته نیکزاد، حوزه علمیه خواهران رشته‌های تخصصی از جمله «تربیت دینی کودک و نوجوان»، «فقه تربیت دینی کودک و نوجوان» و «تحول دینداری کودک و نوجوان» را آموزش می‌بینند تا برای آموزگاری مقطع ابتدایی آماده شوند.

وب‌سایت «دیده‌بان ایران» در همین رابطه سوالی مبنی بر لزوم حضور روحانیون در آموزش و پرورش، مطرح کرده و در پاسخ آن نوشته است: «اسلامی سازی آموزش و پرورش» موضوعی که پس از اسلامی‌سازی علوم انسانی در دستور کار نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.

برهمین اساس گزارش شده است که حضور روحانیون در مدارس از زمان «روی کارآمدن دولت ابراهیم رئیسی» به صورت جدی پیگیری شده و اقداماتی هم برای آن انجام شده است.

آماری که از حضور روحانیون در مدارس منتشر شده نیز نشان می‌دهد که از سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۳ هزار طلبه وارد مدارس کشور شده‌اند.

وب‌سایت «دیده‌بان ایران» محل فعالیت این طلبه‌ها را فراتر از «معلم پرورشی» اعلام کرده و نوشته است: آنها در چارچوب «قرارداد معین کار» در اکثر رشته‌ها از زبان فارسی و انگلیسی تا علوم تجربی و انسانی به تدریس می‌پردازند.

رویکرد دخالت طلبه‌ها و به طور کلی حوزه در آموزش در دولت رئیسی تقویت شده و یوسف نوری وزیر سابق آموزش و پرورش در جلسه رای اعتماد برای تصدی وزارت آموزش‌وپرورش، اولویت خود را «جهش به سمت تمدن نوین اسلامی و پرورش نسل تمدن‌ساز» اعلام کرده بود.

اعتراضات سال ۱۴۰۱ و حضور پررنگ دانش آموزان مخصوصا دانش آموزان دختر، معادلات جمهوری اسلامی و وزیر وقت آموزش و پرورش را برهم زد تا جایی که نوری از حوزه علمیه برای تغییر باور دانش‌آموزان درخواست کمک کرد و گفت: «باید تعامل و ارتباطمان را با مسجد و نهادهای بیرونی مانند حوزه علمیه بیشتر کنیم.»

حالا به نظر می‌رسد در دوران وزارت رضا مراد صحرایی همان سیاست وزیر پیشین که خط مشی جمهوری اسلامی در حوزه آموزش است در حال پیگیری بوده و حتی موضوع فراتر از حضور روحانیون و طلبه‌ها در مدارس است. چرا که دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش‌وپرورش گفته تعیین و معرفی نمایندگان حوزه علمیه به سازمان پژوهش و برنامه درسی وزارت آموزش و پرورش در یازده حوزه یادگیری از جمله این اقدامات حوزه است.

تحلیلگران بر این باورند این اظهارات تنها یک مفهوم دارد و آن هم دخالت حوزه در تدوین کتب درسی و ایجاد تغییرات مد نظر علی خامنه‌ای.

تغییر محتوای کتب درسی سال‌ها است که یکی از دغدغه‌های رهبر جمهوری اسلامی است. علی خامنه‌ای بارها نسبت به محتوای کتاب‌های درسی حساسیت نشان داده و خواستار بازبینی در محتوای مفاد درسی شده است. او در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور گفت که «مطالب بی‌فایده کتب درسی باید حذف شود.»

XS
SM
MD
LG