لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۰

افشاگری یک روزنامه؛ اجبار «دانشجو معلمان» به معلمی با دستمزد ساعتی ۱۸ هزار تومان


یک روزنامه اصولگرا در گزارشی از «بازی» وزارت آموزش پرورش با دانش‌آموزان و دانشجو معلمان نوشت و این «بازی» را برای وزارت آموزش و پرورش «دو سر برد» و برای دیگران «دوسر باخت» دانست، چرا که دانشجو معلمان بدون آموزش لازم به اجبار با دستمزد ساعتی ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان مشغول می‌شوند.

روزنامه فرهیختگان در این گزارش نوشته است که دانشجو معلمان ابتدایی مجبور هستند به محل خدمت بروند و اگر حاضر نشوند، کارشان به تخلفات اداری و اخراج و تهدید و... کشیده خواهد شد.

در این گزارش آمده است که صحبت‌های دانشجومعلمان در استان‌های مختلف کشور نشان می‌دهد آنها از نظر روحی و آموزشی و حتی از نظر جسمی و خانوادگی آمادگی روبه‌رویی با این چالش را نداشتند.

این گزارش در مورد آموزش دانشجو معلمان نیز نوشته است که آنها با سه ترم آموزش مجبور به تدریس هستند. در بخشی از این گزارش بطور مشخص تاکید شده است که «بواسطه ناهماهنگی‌ها آموزش دانشجویانی که باید در حین خدمت صورت می‌گرفت تا حدودی تعطیل شد. الان هم با کیفیت پایینی این اتفاقات می‌افتد. اما متاسفانه به حدی که باید بچه‌ها را غنی نمی‌کند.»

بنابر این گزارش ملاک پرداخت به این افراد مدرک دیپلم است و به صورت ساعتی بین ۱۵ تا ۱۸  هزار تومان محاسبه می‌شود. 

روزنامه فرهیختگان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی در گزارش خود به ابعاد دیگر این اتفاق پرداخته و نوشته است که حقوق امسال دانشجو‌‌معلمان توسط آموزش‌وپرورش «حدودا ۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان» تعیین شده که از این حقوق برای دانشجویان ترددی حدود ۲۰ درصد و برای دانشجویان شهرستانی ۴۵ درصد «کسر صنفی» صورت می‌گیرد. در واقع برای دانشجویان شهرستانی در بهترین حالت کمی بیش از سه میلیون باقی می‌ماند.

بنابر این گزارش ملاک پرداخت به این افراد مدرک دیپلم است و به صورت ساعتی بین ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان محاسبه می‌شود.

روزنامه فرهیختگان این رویه را یک بازی توصیف کرده که توسط دانشگاه فرهنگیان و وزارت آموزش‌وپرورش آغاز شده است. به نوشته این روزنامه این بازی دوسر سود برای آنها و دوسر باخت برای دانشجو‌‌معلم است.

یکی از دانشجویان اهوازی درباره نحوه پرداخت حق‌التدریسی دانشجو‌‌معلمان به این روزنامه گفته است: «حقوق را آخر سال یا هرچند ماه یکبار به دانشجو پرداخت می‌کنند و برای دانشگاه و آموزش‌وپرورش برد-برد است.»

مشکلات آموزش در ایران از ابتدای مهرماه با فقدان معلم برای بیش از ۲۳ هزار کلاس درس شروع شد. بحرانی که گزارش روزنامه فرهیختگان نشان می‌دهد وزارت آموزش و پرورش برای جبران بخشی از این کمبود، دانشجو معلمان را با کمترین دریافتی ممکن وارد سیستم آموزشی کرده است.

این اقدام اما تاثیر چندانی در جبران کمبود معلم نداشته است.

در کنار این موضوع بحث پرداخت حقوق و دستمزد هم به مشکلات قبلی اضافه شده است. در همین رابطه یک خبرگزاری هفدهم آبان ماه نوشت که چند هزار نفر از معلمان آموزش‌و‌پرورش از مهرماه تا به امروز یک ریال حقوق دریافت نکرده‌اند.

به نوشته خبرگزاری «تسنیم» وابسته به نهادهای امنیتی؛ معلمان خرید خدمات وزارت آموزش و پرورش این خبر را تایید کرده‌اند اما معاون برنامه‌ریزی این وزارت در واکنش به این اتفاق گفته است: «حقوق این دسته از معلمان به‌صورت ماهانه نیست و مبتنی بر عملکرد ما است، یعنی ابتدا باید اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه به وزارت آموزش و پرورش اختصاص یابد و پس از آن در اختیار شرکت‌ها و معلمان قرار بگیرد!»

بحران در وزارت آموزش پرورش در حالی است که به نظر می‌رسد رضا مراد صحرایی این روزها به جای تمرکز برای پیدا کردن راهی برای برون رفت از این شرایط؛ انرژی خود را برای تامین نظرات علی خامنه‌ای در حوزه آموزش گذاشته است چرا که روز گذشته از رویکرد جدید این وزارتخانه برای تفکیک و تغییرات جنسیتی کتاب‌های درسی خبر داد.

سیستم آموزشی در ایران در ماه‌های اخیر با چالش‌های بسیاری روبه‌رو بوده است و این در حالی است که فرهنگیان سال‌هاست پیگیر مطالبات صنفی خود هستند و در سال‌های اخیر با برگزاری تجمعات اعتراضی صدای اعتراض خود را رساتر کرده‌اند.

با این وجود مقامات جمهوری اسلامی به جای حل مسائل معیشتی و مطالبات صنفی معلمان، در تلاش است تا با تغییر محتوای کتب درسی و به‌کار گرفتن نیروهای مذهبی با همکاری حوزه‌های علمیه، به «غنی‌سازی» مبانی ایدئولوژیک نظام آموزشی در جمهوری اسلامی بپردازد. مبانی که در عمل در چهار دهه گذشته نسل‌های تازه‌ای را پرورش داده که سبک زندگی و باورهای خود را به‌گونه‌ای برگزیده‌اند که در خلاف جهت تحمیل‌های جمهوری اسلامی قرار دارد. موضوعی که مسئولان جمهوری اسلامی را پس از چهار دهه همچنان به این موضوع مشغول کرده که سیستم آموزشی را «اسلامی‌تر» کنند.

XS
SM
MD
LG