لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۵:۲۸

تعطیلی ده‌ها رستوران در رمضان؛ علی کریمی: اصلی‌ترین روزه «نخوردن حق مردم» است


پلمب رستوران‌ها و واحدهای صنفی در ماه رمضان
پلمب رستوران‌ها و واحدهای صنفی در ماه رمضان

شماری از رستوران‌ها و اماکن خدماتی به دلیل آنچه «عدم رعایت قوانین در ماه رمضان» نامیده شده است، در شهرهای مختلف ایران مهر و موم شدند. هم‌زمان، علی کریمی در روایتی اینستاگرامی «اصلی‌ترین روزه» را «نخوردن حق مردم» دانست.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، با آغاز ماه رمضان، ده‌ها مکان عمومی و گردشگری در شهرهای ایران از جمله کرج، نیشابور، همدان، یزد، و اهواز به دلیل «عدم رعایت قوانین ماه رمضان» و «روزه‌خواری» پلمب شدند.

بر اساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی «تظاهر به عمل حرام» جرم انگاشته شده است.

  • پلمب دو رستوران معروف و بازداشت شهروندان در اهواز

دادستان اهواز روز دوشنبه گفت که چند شهروند در ارتباط با «روزه‌خواری» بازداشت شده‌اند.

صادق جعفری چگینی، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی خوزستان، بدون اشاره به نام اشخاص بازداشتی، گفت که «دو رستوران معروف در اهواز» به دلیل آن چه «رعایت نکردن مقررات قانونی در ماه رمضان» خوانده شده، «پلمب شدند.»

او با بیان این که نظارت بر اصناف در روزهای پیش رو افزایش خواهد یافت، تأکید کرد: «در این نظارت‌ها شاهد بازداشت برخی از عوامل حرمت‌شکن عفت عمومی، توقیف خودروهای متخلف، و پلمب اماکنی که روزه‌خواری می‌کردند،‌ بودیم.»

این مقام قضایی جمهوری اسلامی افزود: «با مدیرانی که به وظایف قانونی خود در حوزه نظارت بر اماکن عمومی، فرهنگی، خدمات عمومی، و تنظیم بازار عمل نکنند، در باب ترک فعل با آنها برخورد می‌شود.»

هم‌زمان علی کریمی، چهره شاخص فوتبال ایران و مخالف جمهوری اسلامی، در روایتی اینستاگرامی نوشت: «اصلی‌ترین روزه، نخوردن حق مردم است و مدت آن ۱۲ ماه است.»

روایت اینستاگرامی علی کریمی درباره روزه و ماه رمضان
روایت اینستاگرامی علی کریمی درباره روزه و ماه رمضان

  • ۲۷ رستوران در کرج پلمب شدند


در گزارشی دیگر، مهدی سیاهوشی، رئیس نظارت و بازرسی اتاق اصناف استان البرز روز دوشنبه گفت که «۲۷ رستوران» در کرج در اجرای «طرح برخورد با تظاهر به روزه‌خواری»، پلمب شدند.

به گفته وی، «با هر گونه عرضه و سرویس در رستوران‌ها تا وقت افطار برخورد می‌شود» و «در ماه رمضان صنوفی که مجوز از اتحادیه مربوطه به عنوان سرویس بیرون‌بر دریافت کرده باشند، اجازه فعالیت دارند» و «در غیر این صورت واحد صنفی متخلف پلمب خواهد شد.»

علاوه بر این، حمید هداوند، فرمانده انتظامی استان البرز گفت که «از هرگونه تظاهر به روزه‌خواری و سرو غذای سرد یا گرم در پارک‌ها، تفرجگاه‌ها و معابر عمومی باید خودداری شود» و رانندگان وسایل نقلیه عمومی نیز «از تظاهر به روزه‌خواری و استعمال دخانیات در داخل خودرو پرهیز کنند.»

  • پلمب ۱۰ واحد صنفی در نیشابور

فرمانده انتظامی نیشابور نیز اعلام کرد «۱۰ واحد صنفی» در این شهر در استان خراسان رضوی در قالب «طرح‌های ماه رمضان» توسط دایره نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی پلمب شدند.

علیرضا حسین‌علی‌زاده، گفت که این واحدهای صنفی «به دلیل بی‌توجهی به اخطارهای صادره و رعایت نکردن شئونات اسلامی پس از هماهنگی‌های قانونی و قضایی» پلمب شدند.

به گفته او، اغذیه‌فروشی‌هایی که «مراحل قانونی و اداری فعالیت» در ماه رمضان را طی کرده‌اند و مجوز گرفته‌اند «می‌توانند با رعایت شئونات اسلامی و پوشاندن فضای خود به‌نحوی که از بیرون قابل رویت نباشند، به مسافران خدمات ارائه کنند و سایر اماکن پذیرایی فاقد مجوز ویژه» از «یک ساعت قبل از اذان مغرب مجاز به فعالیت هستند.»

  • بازداشت دو شهروند و پلمب یک کافه در همدان

حسن خانجانی موقر، دادستان همدان، نیز با اعلام پلمب یک کافه در «گنجنامه» این شهر، ادعا کرد که در این کافه «زمینه‌چینی رقص و آواز» فراهم شده بوده و دو تن به دلیل «تشویق و ترغیب دیگران به فساد و فحشا» بازداشت شدند.

به گفته او «کشف حجاب جرم مشهود است» و ضابطان قضایی می‌توانند برای افرادی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، «پرونده تشکیل» دهند و «به دستگاه قضایی ارجاع دهند.»

روز شنبه نیز محمدحسین محمدوند، رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی انتظامی خوزستان، گفته بود که «۵۵ واحد صنفی» در قالب «طرح نظارتی پلیس استان بر اصناف در ماه رمضان» پلمب شدند.

به گفته او، «در روزهای ابتدایی فروردین»، به «۱۹۸ واحد صنفی تذکر داده شد، ۱۴ واحد صنفی اخطار پلمب دریافت کردند و ۵۵ واحد صنفی متخلف نیز مهر و موم شدند.»

پلمب رستوران‌ها و مراکز خدماتی در این استان در شرایطی انجام شده که خوزستان، بنا بر گزارش‌های هر ساله، به عنوان یکی از مراکز گردشگری نوروزی، در ایام تعطیلات سال نو میزبان مسافران از سراسر ایران است.

محمدحسین محمدوند گفت برای مسافران نوروزی در ماه رمضان، به ۵۳ واحد صنفی اغذیه در اهواز، مجوز «فعالیت با استتار» داده شده است.

پیشتر، کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، در نشستی با هدف «اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با هنجارشکنی در ایام تعطیلات نوروز و ماه رمضان» گفته بود که «تجاهر به روزه خواری» از «منکرات» است و «حاکمیت اسلامی وظیفه دارد» که با آن برخورد کند.

در این ارتباط، غلامرضا محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، روز دوشنبه به ضابطان قضایی دستور داد که با «هر نوع ناهنجاری خلاف قانون و شرع» در «ملأعام» که به گفته او، موجب «آزردگی مردم مومن می‌شود» مقابله کنند.

XS
SM
MD
LG