لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۲

دانشمندان عامل ضعف ماهیچه در بیماران سرطانی را شناسایی کردند


تصویری از سلول های سرطانی موسوم به سلول های هلا - قدیمی ترین سلول سرطانی کشف شده در بدن انسان که در پژوهش های علمی به کار می رود
تصویری از سلول های سرطانی موسوم به سلول های هلا - قدیمی ترین سلول سرطانی کشف شده در بدن انسان که در پژوهش های علمی به کار می رود

نزدیک به نیمی از مبتلایان به انواع سرطان با خطر جدی تحلیل رفتن بخش بزرگی از ماهیچه ها و چربی بدن رو به رو هستند؛ عاملی که احتمال مرگ آنها را بالا می برد. عده زیادی از این بیماران آنچنان نحیف می شوند که حتی نمی توانند شیوه های درمانی حیات بخش از قبیل شیمی درمانی را دنبال کنند.

اینک دانشمندان مولکولی را پیدا کرده اند که به نظر می رسد عامل این وضعیت در بدن بیماران باشد. پژوهشگران انستیتوی سرطان دِینا-فاربر در شهر بوستون با کشف این مولکول، امیدوارند بتوانند ماهیچه های بیماران را به حال اولیه بازگردانند.

ماحصل این پژوهش در نسخه اینترنتی ژورنال «نیچر» (طبیعت) منتشر شده و در آن محققان شرح داده اند که چگونه پروتئین موسوم به پی تی اچ آر پی (PTHrP) که توسط تومورهای سرطانی ترشح می شود، در بافت های حاوی چربی به فرآیندی حرارت زا تغییر می یابد که نتیجه آن کاهش وزن بیمارگونه در افراد مبتلاست. نتیجه تحقیق – هم در لوله آزمایش و هم بر روی موش های مبتلا به سرطان ریه – نشان داد که یک پادتن که تقریباً به طور کامل (PTHrP) را مسدود می کند، جلوی از بین رفتن ماهیچه ها را می گیرد و فعالیت ماهیچه ها را در حیوانات آزمایشگاهی بهبود می بخشد.

پژوهشگران هنوز نمی دانند که آیا پروتئین (PTHrP) عامل تحلیل رفتن ماهیچه ها در تمامی انواع سرطان است یا نه، و پیش از شروع به استفاده از پادتن در درمان افراد مبتلا به سرطان باید پاسخی برای این پرسش پیدا کرد.

XS
SM
MD
LG