نیروهای شیعه حوثی یمن برای اولین بار از آغاز حملات ائتلاف تحت رهبری عربستان، روز سه شنبه با راکت های دور برد، به شهر مرزی نجران در جنوب عربستان سعودی حمله کردند.
در این حمله برخی از خودروها و ساختمان های شهر آسیب دید. سخنگوی ائتلاف تحت رهبری عربستان، وقوع این حملات را تائید کرد و گفت شماری در حملات مجروح شده اند.
اما خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از سران عشایر منطقه گزارش داده است که در این حملات خمپاره ای، دست کم دو غیرنظامی سعودی کشته شده اند. این خبرگزاری از قول سران عشایر نوشته که شبه نظامیان حوثی، ۵ سرباز سعودی را اسیر کردند.
شبکه العربیه همچنین از تعلیق فعالیت مدارس در منطقه نجران پس از حمله خمپاره ای روز سه شنبه خبر داده است.
با حملات خمپارهای شبهنظامیان حوثی به منطقه نجران، نزدیک مرز مشترک با یمن، پرواز هواپیماهای مسافری سعودی در آن منطقه از روز سهشنبه تا اطلاع ثانوی متوقف شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ریاض تنها توقف پروازها از این منطقه به سایر نقاط کشور و همچنین پروازهای دیگر به مقصد نجران را تعلیق کرده است، اما درباره دلیل آن توضیحی ارائه نداد.
هفته گذشته نیز در جریان درگیری بین حوثیها و نیروهای امنیتی عربستان در همین منطقه، سه سرباز سعودی و دهها نفر از شورشیان شیعه حوثی جان خود را از دست دادند.
به گزارش رویترز، سخنگوی ائتلاف منطقهای به رهبری عربستان علیه حوثیها، با اشاره به حملات حوثیها در منطقه نجران، گفت این حملات نشاندهنده آشفتگی آنها پس از حدود شش هفته حملات هوایی علیه آنها است.
احمد عسیری در ادامه با تاکید بر این که نیروهای مسلح عربستان سعودی وظایف خود را در مقابله با تهاجم حوثیها انجام میدهند، هشدار داد حملات امروز آنها بدون پاسخ نخواهد ماند.
این حملات در حالی صورت میگیرد که عربستان سعودی روز اول اردیبهشت ماه اعلام کرد عملیات موسوم به «توفان قاطعیت» علیه مواضع شورشیان حوثی در یمن به نتایج مورد نظر رسیده و با موفقیت به پایان رسیده است.
ریاض و برخی همپیمانان منطقهای آن، به درخواست عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری برکنار شده از قدرت یمن که به ریاض گریخته است، از روز ششم فروردین ماه حملات هوایی به مواضع شیعیان حوثی در یمن را آغاز کردند.
همزمان با پایان عملیات اول، ریاض اعلام کرد عملیات دیگری به نام «احیای امید» را با هدف آغاز گفتگوهای سیاسی در یمن و حمایت از غیرنظامیان و نیز مبارزه با تروریسم، اجرا خواهد کرد.
بر همین اساس، رئیس جمهوری یمن روز سهشنبه درخواست برگزاری نشستی به منظور پایان دادن به درگیریها در یمن، با حضور نمایندگان گروههای سیاسی آن کشور، در روز ۱۷ ماه مه (۲۷ اردیبهشت ماه) را مطرح کرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی منصور هادی نوشت، حوثیها و حامی پرنفوذ آنها علی عبدالله صالح، در این نشست که قرار است در عربستان سعودی برگزار شود، حضور نخواهند داشت.
این در حالی است که ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی نیز روز سهشنبه دستور تشکیل ستادی برای انجام هماهنگیهای لازم برای ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم یمن را صادر کرده و از سازمان ملل متحد خواسته است به این عملیات امدارسانی بپیوندد.
عربستان سعودی پیشتر مانع فرود یک هواپیمای ایرانی در فرودگاه صنعا شد که به گفته مقامات ایران، حامل کمک های انسانی برای مردم یمن بوده است. عربستان می گوید ایران از حوثی ها حمایت می کند اما ایران ارسال سلاح به حوثی ها را تایید نکرده است.
سازمان ملل متحد روز دوشنبه از عربستان سعودی خواست حمله هوایی به یمن به ویژه به فرودگاه اصلی بین المللی این کشور را متوقف کند.
سازمان ملل می گوید بیش از ۱۲۰۰ نفر طی دو ماه گذشته در یمن کشته شده اند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر وادار شده اند که خانه های خود را ترک کنند.