لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۷

شاهدخت سعودی پس از سه سال حبس آزاد شد


شاهدخت بسمه بنت سعود بن عبدالعزیز - آرشیو
شاهدخت بسمه بنت سعود بن عبدالعزیز - آرشیو

حامیان​ یک شاهدخت سعودی که تحت شرایط مرموز بازداشت شده و نزدیک به سه سال در زندان به سر می‌برد، می‌گویند مقامات عربستان سعودی او را آزاد کرده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، شاهدخت بسمه بنت سعود، دختر دومین پادشاه عربستان سعودی، در مارس ۲۰۱۹ ناپدید شد، و آن طور که خودش در آن زمان در شبکه‌های اجتماعی نوشته بود، بدون هیچ اتهامی سر از یکی از زندان‌های بدنام عربستان درآورد.

علت دستگیری او به همراه دخترش مشخص نبود، چون او هیچ‌وقت نفوذ قابل توجهی در حکومت نداشت. ولی گفته می‌شود که این یکی از آخرین‌ تلاش‌های محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، علیه یکی از اعضای خانواده سلطنتی بود تا به این ترتیب قدرت خود را مستحکم کند.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی

محمد بن سلمان پس از به قدرت رسیدن پدرش ملک سلمان در سال ۲۰۱۵ منتقدان، فعالان، و رقبای سلطنتی را تحت تعقیب قرار داده و شاهزادگان را در یک پاکسازی «ضد فساد» بازجویی و حبس کرده است.

هنری استرامانت، مشاور حقوقی شاهدخت بسمه، گفت که بسمه ۵۸ ساله و سهود الشریف، دختر ۳۰ ساله‌اش، هفته گذشته از زندان الحائر در حومه ریاض، پایتخت عربستان سعودی، آزاد شدند و روز پنجشنبه به شهر بندری جده بازگشتند. وی افزود که شاهزاده خانم بسمه از مشکلات مختلف جسمی، از جمله پوکی استخوان، رنج می‌برد و اکنون تمرکز اصلی او بر بهبود یافتن و گذراندن وقت با اعضای خانواده‌اش است.

سفارت عربستان در واشنگتن به درخواست اظهار نظر در این مورد بلافاصله پاسخ نداد. دولت عربستان نیز به طور علنی در این مورد اظهار نظر نکرده است. اما در سال ۲۰۲۰، نمایندگی عربستان سعودی در سازمان ملل متحد گفت که شاهدخت بسمه به ارتکاب جرایمی مانند «تلاش برای سفر غیرقانونی به خارج از آن کشور پادشاهی» متهم شده است.

استرامانت، وکیل شاهدخت بسمه، گفت که ماموران امنیتی شاهزاده خانم و دخترش را در حالی که آماده می‌شدند برای درمان و مراقبت های پزشکی منظم به سوئیس سفر کنند، دستگیر کردند.

گفته می‌شود که ماه‌ها هیچ‌کس از شاهدخت بسمه خبری نداشت و نمی‌دانست که آیا زنده است یا مرده. همچنین وکلا به نقل از شاهدخت می‌گویند که او از ماه مه گذشته حق تماس با خانواده‌ و حامیانش را نداشت و حتی از دارو‌های اولیه‌اش محروم بود.

XS
SM
MD
LG