درپی درخواست صندوق بین المللی پول از ریاض برای انجام اصلاحاتی در اقتصاد وابسته به نفت و تنوع بخشیدن به درآمدهای غیرنفتی کشور، پادشاه عربستان سعودی خواستار حرکت به سمت اقتصاد غیرنفتی شد.
ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی روز چهارشنبه گفت برنامه اقتصادی دولت این کشور روی افزایش بهره وری هزینه های دولت، و افزایش سود سرمایه گذاری ها تمرکز خواهد داشت.
او همچنین گفت اقتصاد عربستان به رغم بی ثباتی و قیمت های رو به کاهش نفت، رشدی واقعی داشته است.
حدود ۹۰ درصد بودجه عربستان از محل صادرات نفت تامین میشود و با توجه به افت ۶۰ درصدی قیمت نفت در بازارهای جهانی و افزایش هزینههای دولت، به ویژه پس از جنگ یمن، این کشور در حال حاضر با محدودیت بودجه ای و در پیش گرفتن اقتصاد انقباضی روبروست.
ملک سلمان در ادامه سخنان اخیر خود با بیان این که رهنمودهای لازم در این باره را به دولت داده است، تاکید کرد "به شورای امور اقتصادی و توسعه کشور دستور دادهام که برنامه های لازم را تهیه و سیاستهای لازم برای رسیدن به این هدف را تدوین کند."
بزرگترین کشور صادرکنندۀ نفت جهان که روزانه ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت تولید می کند، با ۱۳۰ میلیارد دلار کسری بودجه در سال جاری روبرو است. این رقم در سال ۲۰۱۴ میلادی حدود ۱۷ میلیارد دلار بود.
دولت عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ میلادی که رو به پایان است، اوراق بهاداری به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای مصارف داخلی منتشر کرد. ذخایر ارزی این کشور نیز در ماه اکتبر از ۷۳۲ میلیارد دلار به ۶۴۴ میلیارد دلار کاهش یافته است.