لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۴

راستی‌آزمایی | ادعاهای روسیه درباره «انتخابات» در مناطق اشغال‌شده در اوکراین جعلی است


مقابله پلیس روسیه با مخالفان. آرشیو
مقابله پلیس روسیه با مخالفان. آرشیو

تارنمای پالی‌گراف، پروژه راستی‌آزمایی صدای آمریکا، می‌گوید این ادعا که روسیه در پنج منطقه اشغال‌شده در اوکراین «انتخابات محلی» با مشارکت بالای رای‌دهندگان برگزار کرده است، جعلی است.

مسکو اعلام کرده بود که در پنج منطقه اشغال شده در اوکراین «انتخابات» برگزار کرده است. این رای‌گیری غیرقانونی برای نامزدهای «انتخابات پارلمان‌های منطقه‌ای» در روزهای ۱۷ تا ۱۹ شهریور در مناطق اشغال شده دونتسک، لوهانسک، ژاپروژیا و خرسون برگزار شد.

مسکو ادعا کرده که مشارکت در این انتخابات بالا بود و صدها هزار نفر در این انتخابات رای داده‌اند.

اوکراین و متحدان کی‌یف برگزاری انتخابات در مناطقی از شرق و جنوب اوکراین را به عنوان تلاش مسکو برای تثبیت قدرت خود در این مناطق محکوم کرده‌اند.

کمیسیون انتخابات روسیه اعلام کرده بود که حزب حاکم «روسیه واحد» در چهار منطقه الحاق‌شده از اوکراین پیشتاز است. این در حالی است که ارتش روسیه کنترل کامل هیچ کدام از این مناطق را در دست ندارد.

در ۱۹ شهریور، مارینا زاخارووا، رئیس کمیسیون انتخاباتی روسیه در منطقه خرسون اشغالی اوکراین ادعا کرد: «در مجموع ۶۵.۱۴ درصد از رای دهندگان منطقه خرسون در رای گیری شرکت کردند.»

این خبر دروغ است.

اولاً، برگزاری «انتخابات» در مناطق جنگی بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است.

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد گفت که برگزاری این «انتخابات» با استناد به منشور سازمان ملل و قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که اشغال اوکراین توسط روسیه را غیرقانونی می‌داند، «هیچ پایه قانونی» ندارد و روند دستیابی به صلح را تضعیف می‌کند.

روسیه علاوه بر ادعاهای غیرقابل تایید مبنی بر برگزاری انتخابات، ارقامی را برای تعداد شرکت کنندگان در رای‌گیری اعلام کرده است که از کل جمعیت شهرها و مناطق اشغالی اوکراین بیشتر است.

کمتر از ۶۳ درصد از جمعیت منطقه خرسون در منطقه‌ای زندگی می‌کنند که در حال حاضر توسط روسیه اشغال شده است، که احتمال شرکت ۶۵/۱۴ درصد از رای‌دهندگان در منطقه را بسیار بعید می‌سازد.

طبق گزارش اداره اصلی آمار منطقه خرسون، جمعیت دائمی منطقه تا اول ژانویه ۲۰۲۲، کمی بیش از یک میلیون نفر بود.

از اوایل سپتامبر ۲۰۲۳، اوکراین کنترل کامل بخش بریسلاوسکی در منطقه خرسون با جمعیت نزدیک به صد هزار نفر و همچنین شهر خرسون با جمعیت نزدیک به دویست و هشتصد هزار نفر را در اختیار داشت که در مجموع ۳۷ درصد از جمعیت منطقه را شامل می‌شود.

علاوه بر این، اوکراین حدود یک سوم از منطقه خرسون را تحت کنترل دارد که جمعیت آن، به استثنای شهر خرسون، صد و هفتاد هزار نفر است.

بنابراین، طبق محافظه‌کارانه‌ترین برآوردها، بیش از ۳۷ درصد از ساکنان منطقه خرسون در مناطق تحت کنترل اوکراین زندگی می‌کنند، در حالی که تنها کمتر از ۶۳ درصد در مناطق تحت کنترل روسیه زندگی می‌کنند.

بی‌بی‌سی گزارش داد که تایید نتایج و میزان مشارکت در «انتخابات» روسیه در مناطق اشغالی اوکراین غیرممکن است، زیرا هیچ ناظر و رای‌دهی مستقلی وجود نداشت و رای‌دهندکان به زور اسلحه رای دادند. «تصاویر رای‌دهندگان نشان می‌دهد که برگه‌های آرا را ظاهراً زیر چشمان مراقب سربازانی با سلاح سنگین و کلاه‌‌های صورت‌پوش در صندوق‌ها می‌ریزند. برخی از تصاویر نشان می‌دهند که برگه‌ها در صندوق‌های پلاستیکی شفاف ریخته می‌شوند و آرا قابل مشاهده است.»

آندری ماگرا، یکی از اعضای سابق کمیسیون مرکزی انتخابات اوکراین، ویدیویی را در فیس‌بوک خود منتشر کرد که نشان می‌دهد یک مرد نظامی کلاه صورت‌پوش و یک زن با لباس غیرنظامی در خیابان یکی از روستاهای اشغالی منطقه خرسون راه می‌روند و درهای خانه‌ها را می‌کوبند و از ساکنان می‌خواهند که رای بدهند.

یکی از ساکنان منطقه تحت اشغال روسیه در منطقه خرسون به شرط ناشناس ماندن به سرویس اوکراینی بی‌بی‌سی گفت که «همدستان محلی و سربازان روسی با مسلسل‌ها و صندوق‌های رای در دست در حال قدم زدن بودند».

اوکراین و غرب تلاش‌های روسیه برای مشروعیت بخشیدن به اشغال اوکراین از جمله با جعل انتخابات را محکوم کرده‌اند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده در ۱۷ شهریور گفت که «انتخابات ساختگی» روسیه «بی‌اعتنایی آشکار به اصول منشور سازمان ملل متحد، از جمله، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها را نشان می‌دهد که زیربنای امنیت و ثبات جهانی است».

بلینکن گفت: ایالات متحده «هرگز ادعاهای فدراسیون روسیه در مورد هیچ یک از اراضی مستقل اوکراین را به رسمیت نمی شناسد» و به هر «حامی بین المللی» بالقوه اقدامات روسیه هشدار داد که ممکن است تحت تحریم‌ها و محدودیت های ویزا قرار گیرند.

وزرای خارجه کشورهای گروه ۷، آمریکا، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، کانادا و نماینده اتحادیه اروپا، این انتخابات را «ساختگی» و «نقض آشکار استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و منشور سازمان ملل» خواندند.

این مطلب با استفاده از گزارش پالی‌گراف،‌ پروژه راستی‌آزمایی صدای آمریکا، تهیه و تنظیم شده است

XS
SM
MD
LG