لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۴

همزمان با سفر ملک سلمان به روسیه: عربستان سامانه موشکی اس‌۴۰۰ می‌خرد


دیدار رسمی ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در کاخ کرملین، مسکو - ۱۳ مهر ۱۳۹۶
دیدار رسمی ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در کاخ کرملین، مسکو - ۱۳ مهر ۱۳۹۶

رسانه‌های عربستان سعودی روز پنجشنبه اعلام کردند که ریاض با خرید سامانه پیشرفته دفاع موشکی اس-۴۰۰ ساخت روسیه موافقت کرده است. به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از شبکه خبری العربیه، تفاهم‌نامه خرید این سامانه در حاشیه سفر رسمی پادشاه سعودی به مسکو امضا شده است.

ملک سلمان برای دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری و دیگر مقام‌های ارشد روسیه، روز چهارشنبه در رأس یک هیات بلندپایه وارد مسکو شد.

این نخستین سفر رسمی ملک سلمان ۸۱ ساله به فدراسیون روسیه در این مقام است که انتظار می‌رود مسائل خاور میانه و نفت کانون مذاکرات باشد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در همین زمینه نوشت، ولادیمیر پوتین در دیدار امروز سفر پادشاه سعودی به روسیه را یک «رویداد تاریخی» خواند.

ملک سلمان نیز، که کشورش از همپیمانان کلیدی ایالات متحده در منطقه خاور میانه محسوب می‌شود، روسیه را یک «کشور دوست» توصیف کرده است.

به گفته پادشاه سعودی، ریاض خواهان تقویت روابط خود با مسکو بوده و این سفر او در راستای ارتقای صلح و امنیت در سراسر منطقه صورت می‌گیرد.

روابط عربستان و روسیه در مقاطعی رو به تیرگی گذاشت؛ مانند دوران جنگ سرد، که ریاض از مبارزان افغان در برابر تجاوز ارتش شوروی حمایت می‌کرد.

محمد بن سلمان ولیعهد سعودی اوایل خرداد برای دومین بار در یک سال با پوتین دیدار و درباره مسائل دوجانبه، همکاری نفتی و جنگ سوریه گفت‌وگو کرد.

فعالیت‌های ایران

شرایط بازار نفت و افزایش نقش روسیه در تحولات منطقه‌ای، به ویژه همکاری با ایران در سوریه، انگیزه ریاض را برای تقویت روابط با مسکو دو چندان کرده است.

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه در گزارشی نوشت، ملک سلمان در دیدار با ولادیمیر پوتین به او گفته است ایران باید دخالت‌های خود را در منطقه متوقف کند.

به گزارش رویترز به نقل از خبرگزاری روسی اینترفکس، پادشاه سعودی بر ضرورت بازگرداندن امنیت و ثبات به خاور میانه و حوزه خلیج فارس تاکید کرده است.

به گفته او، برای تحقق این امر، لازم است که ایران از دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه دست برداشته و اقدامات بی‌ثبات کننده خود را متوقف کند.

روابط ایران و عربستان سعودی، دو قدرت بزرگ مسلمان خاور میانه، در سال‌های اخیر به دلیل اختلاف بر سر برخی مسائل مهم منطقه به شدت سرد شده است.

تهران، همراه با مسکو، از رژیم اسد در سوریه حمایت می‌کند و ریاض از مخالفان آن. تهران حامی شورشیان شیعه حوثی یمن است، اما ریاض علیه آنها می‌جنگند.

همکاری‌های نفتی

عربستان و روسیه، که هر دو از تولیدکنندگان عمده نفت در جهان هستند، در سال‌های اخیر از قیمت‌های پائین فروش نفت در بازارهای جهانی متضرر شده‌اند.

روسیه، که خود صادرکننده عمده نفت است، اما عضو اوپک نیست، سال گذشته با آن سازمان برای کاهش سقف تولید جهانی نفت با هدف تقویت قیمت‌ها توافق کرد.

خالد الفالح وزیر انرژی سعودی روز پنجشنبه از «انعطاف پذیر» بودن کشورش در برابر پیشنهاد اخیر روسیه برای تمدید آن توافق تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی خبر داد.

به گزارش رویترز، وزیر انرژی سعودی این اظهارات را در یک گفت‌وگوی تلویزیونی و در واکنش به پیشنهاد روز گذشته رئیس جمهوری روسیه مطرح کرده است.

ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه گفته بود توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت و کشورهای غیرعضو که مارس ۲۰۱۸ منقضی می شود، می‌تواند تا پایان سال تمدید شود.

اوپک، روسیه، و دیگر کشورهای صادرکننده نفت که عضو آن سازمان نیستند آذر ۱۳۹۵ توافق کردند سطح تولید خود را از اول ژانویه ۲۰۱۷ به مدت شش ماه کاهش دهند.

این توافق خرداد ماه امسال به مدت ۹ ماه دیگر تمدید شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG