لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۴

ورود یک زیردریایی و ۳ ناو روسیه به بندر هاوانا؛ کوبا و ایالات متحده: اقدام تهدیدآمیز نیست


گروهی از شهروندان کوبایی به ورود کشتی‌های جنگی روسیه به بندر هاوانا نگاه می‌کنند.
گروهی از شهروندان کوبایی به ورود کشتی‌های جنگی روسیه به بندر هاوانا نگاه می‌کنند.

یک زیردریایی با سوخت هسته‌ای و ۳ ناو نیروی دریایی روسیه روز چهارشنبه ۲۳ خرداد، وارد بندر هاوانا، پایتخت کوبا، شدند؛ اقدامی که ایالات‌متحده و کوبا آن را تهدید آمیز نمی‌دانند ولی با توجه به بالاگرفتن جنگ در اوکراین، نوعی نمایش قدرت از سوی مسکو تلقی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه کوچکی از ماهی‌گیران و تماشاگران کنجکاو در امتداد بلوار ساحلی «ماله‌کان» صف کشیده بودند تا به کشتی‌هایی که از قلعه ۴۰۰ ساله «مورو» در ورودی بندر عبور می‌کردند، خوش‌آمد بگویند.

به نوشته رویترز، وزارت دفاع روسیه گفته است که این سه ناو و یک زیردریایی ریایی بخشی از گروه ناوهایی بوده‌اند که در اقیانوس اطلس و در مسیر جزیره کوبا تمرینات موشکی انجام داده‌اند.

بر اساس این گزارش، قرار است که این زیردریی و ناوهای روسیه تا ۲۸ خرداد در هاوانا توقف کنند.

کوبا هفته گذشته اعلام کرده بود که این یک «روش استاندارد» در مورد کشورهای دوست هاوانا است و تاکید کرده بود که این ناوها و زیردریایی حامل سلاح هسته‌ای نیستند؛ این موضوع سپس از سوی ایالات متحده هم تایید شد.

یک مقام آمریکایی، که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت: «ما مسیر این کشتی‌ها را از نزدیک تحت نظر داشتیم؛ این کشتی‌ها و زیردریایی‌ در هیچ نقطه‌ای تهدیدی مستقیم برای ایالات متحده نبوده‌اند.»

اما ویلیام لئوگرانده، استاد دانشگاه امریکن، معتقد است که با توجه به فاصله ۱۶۰ کیلومتری هاوانا با پایگاه هوایی ایالات متحده در «کی‌وست» در ایالت فلوریدا، و زمان این دیدار که مقارن با بررسی دولت جو بایدن در مورد میزان افزایش حمایت از اوکراین در برابر روسیه است، چیزی بیش از یک «روش استاندارد» است.

او می‌گوید: «بازدید کشتی‌های جنگی روسیه، روش پوتین برای یادآوری به بایدن است که مسکو می‌تواند واشنگتن را در حوزه نفوذش به چالش بکشد.»

ویلیام لئوگرانده با اشاره به آن‌که «این توقف درست همزمان با بدترین بحران اجتماعی و اقتصادی کوبا در چند دهه اخیر و کمبود غذا، دارو و سوخت و نارضایتی در خیابان‌ها رخ می‌دهد» اضافه می‌کند: «این قضیه بازتاب‌هایی از جنگ سرد را به همراه دارد ولی... این مرتبه کوبایی‌ها نه به دلیل نزدیکی ایدئولوژیک که به دلیل ضرورت‌های اقتصادی به سوی مسکو کشیده می شوند.»

در سال ۱۹۶۲ میلادی، وقتی که اتحاد شوروی سابق به استقرار موشک‌های ایالات متحده در ترکیه، با ارسال موشک‌های بالستیک به کوبا پاسخ داد، «بحران موشکی کوبا» آغاز شد و جهان را تا آستانه یک جنگ هسته‌ای پیش برد.

رویترز با اشاره به این‌که مسکو و کوبا دوباره در حال تقویت روابط دو جانبه هستند، نوشت: میگل دیاز کانل، رئیس‌جمهوری کوبا، در اردیبهشت سال جاری در چهارمین دیدار خود از روسیه اعلام کرد که مسکو همیشه می تواند روی حمایت هاوانا حساب کند.

بر اساس این گزارش، پیشتر مسکو در فروردین‌ سال جاری، ۹۰ هزار تن نفت را برای کمک به مقابله با کمبود انرژی به کوبا تحویل، و قول داد که به هاوانا در پروژه‌های مختلف؛ از تولید شکر تا توسعه زیرساخت‌ها، انرژی‌های تجدید‌پذیر و گردش‌گری کمک کند.

XS
SM
MD
LG