لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۱

آمریکا در برابر «عملیات نفوذ روسیه» در آمریکای لاتین


تصویری از سایت شبکه خبری «آرتی» روسی به زبان اسپانیایی. ۱۷ نوامبر ۲۰۲۳.
تصویری از سایت شبکه خبری «آرتی» روسی به زبان اسپانیایی. ۱۷ نوامبر ۲۰۲۳.

صدای آمریکا در گزارشی گفت که مقامات آمریکایی انتشار یک مقاله اسپانیایی زبان را که ادعا می‌کند ایالات متحده و کشورهای غربی اشیاء و آثار مذهبی در اوکراین را به سرقت می‌برند، نمونه‌ای از عملیات نفوذ روسیه در آمریکای لاتین می‌دانند.

در این مقاله که در ماه اوت منتشر شد این سئوال آمده که چرا اشیای مقدس از اوکراین به غرب منتقل می شوند؟ و سپس می‌گوید که هدف از ارسال اشیاء و آثار مذهبی اوکراینی به ایالات متحده و سایر کشورها برای غارت ثروت اوکراین به بهانه نجات آنها از نابودی در جنگ بین کی‌یف و مسکو است.

بنا به این گزارش، نام نویسنده که به عنوان نادیا شوارتز ذکر شده، ممکن است کاملاً ساختگی باشد.

یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود به صدای آمریکا گفت: «راستش نمی‌دانم این نام واقعی است یا نه.»

این مقام که در باره جزئیات عملیات نفوذ روسیه در آمریکای لاتین آگاهی دارد، گفت که دشوار است بدانیم آیا این مقاله مورد توجه قرار گرفته است یا خیر.

«پرسنزا»، نام سازمانی است که این مقاله را منتشر کرده است و تعداد بازدیدها از این مقاله را در وب‌سایت خود نشان نمی‌دهد، اما یک پست در باره این مقاله در رسانه ایکس، تنها ۲۴ بازدید داشت.

این مقام آمریکایی گفت که تنها دلیل عدم توجه به این گونه عملیات این است که تازه «در مراحل اولیه» است.

و به گفته این مقام، به همین دلیل است که ایالات متحده تصمیم گرفت این موضوع را افشا کند و بیانیه‌ای در ۷ نوامبر صادر کرد که در آن عملیات روسیه به تفصیل توصیف شده است.

وزارت خارجه آمریکا، تلاش روسیه را به عنوان یک «کارزار مستمر انتشار اطلاعات جعلی توصیف کرد که از منابع مالی خوبی برخوردار است و حداقل ۱۳ کشور را در بر می‌گیرد، از آرژانتین و شیلی در جنوب تا مکزیک در شمال.

به گفته مقامات آمریکایی، هدف این است که سازمان‌های تبلیغاتی و شرکت‌های اینترنتی روسی، روزنامه‌نگاران، فعالان و رهبران افکار عمومی آمریکای لاتین را جذب و پرورش دهند تا نشریات و برنامه‌های خود را با محتوای مطلوب مسکو و در عین حال پنهان کردن هرگونه پیوند با کرملین، منتشر کنند.

جیمز روبین فرستاده ویژه و هماهنگ کننده مرکز تعامل جهانی وزارت امور خارجه به صدای آمریکا گفت: «آنها در استفاده از «آرتی»، شبکه خبری ۲۴ ساعته روسی، و خبرگزاری روسی اسپوتنیک در آمریکای لاتین برای این هدف تا حدودی موفق بوده‌اند.

مقامات آمریکایی گفتند که مشخص نیست که روسیه چه تعداد از روزنامه‌نگاران و فعالان را با اطلاعات نادرست تغذیه می‌کند. اما، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به صدای آمریکا گفت: «قطعاً تعدادی وجود دارند که مایل به شنیدن اطلاعات جعلی هستند.»

گزارش صدای آمریکا به سه شرکت اسپانیایی زبان اشاره می‌کند که موضوعاتی را برای مقالات خبری در راستای اولویت‌های مسکو به زبان اسپانیایی می‌نویسند و سپس آنها را در سراسر آمریکای لاتین پخش می‌گنند و شاید توسط رسانه‌های اصلی خبری هم مورد توجه قرار گیرند.

مقامات آمریکایی گفتند که دلیلی که زنگ خطر را در مورد عملیات نفوذ روسیه در آمریکای لاتین به صدا درآورده‌اند این است که افرادی که هدف این کارزار روسیه قرار گرفته‌اند، از آن مطلع شوند و بتوانند خودشان تصمیم بگیرند.

XS
SM
MD
LG