لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۰

ناکامی روسیه در کسب عضویت مجدد در شورای حقوق بشر سازمان ملل


شورای حقوق بشر سازمان ملل
شورای حقوق بشر سازمان ملل

در ادامه تلاش‌های غرب به منظور انزوای مسکو در صحنه بین‌المللی، روسیه از عضویت مجدد در شورای حقوق بشر سازمان ملل بازماند.

در جریان رای‌گیری مخفیانه در روز سه‌شنبه ۱۸ مهر در شهر ژنو سوئیس که برای تعیین دو کرسی کشورهای اروپای شرقی در شورای حقوق بشر سازمان ملل انجام شد روسیه در مقایسه با بلغارستان و آلبانی، دو کشور رقیب، کمترین آرا را بدست آورد.

بنا بر گزارش رویترز، در پایان این رای‌گیری بلغارستان با ۱۶۰ رای و آلبانی با ۱۲۳ رای توانستند بر روسیه با ۸۳ رای پیروز شوند.

لوئی شاربونو، رئیس دیده‌بان حقوق بشر در سازمان ملل، این نتیجه را «علامتی محکم» از سوی اعضای سازمان ملل به حاکمیت روسیه خواند و افزود «حکومتی که مسئول جنایات جنگی بی شمار و جنایات علیه بشریت است» جایی در شورای حقوق بشر سازمان ملل ندارد.

در پی تهاجم روسیه به اوکراین در زمستان سال ۱۴۰۰، مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۱۸ فروردین‌ ۱۴۰۱، عضویت روسیه در شورای حقوق بشر را با ۹۳ رأی موافق، ۲۴ رأی مخالف و۵۸ رأی ممتنع به حالت تعلیق درآورد..

کشورهای ایران، بلاروس، کوبا، کره شمالی، ایران و چین، از جمله کشورهایی بودند که با اخراج روسیه مخالفت کرده بودند..

یک نهاد تحقیقاتی سازمان ملل اعلام کرده است که روسیه در جریان جنگ اوکراین جنایات جنگی گسترده‌ای شامل کشتار عامدانه، شکنجه و اخراج و انتقال اجباری کودکان اوکراینی مرتکب شده است.

دادگاه کیفری بین‌المللی هم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، و ماریا لووا-بلوا، کمیسر حقوق کودکان ریاست جمهوری روسیه، را به ارتکاب جنایت جنگی از طریق اخراج غیرقانونی صدها کودک اوکراینی متهم کرده است. کرملین این اتهامات را رد کرده است.

روسیه شکست خود در کسب عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل را ناشی از تلاش «بی‌سابقه» آمریکا ارزیابی کرده است.

به گزارش رویترز، پیشتر شماری از دیپلمات‌ها با اشاره به «خستگی» ناشی از ادامه جنگ اوکراین احتمال داده بودند که روسیه برای بازگشت به شورای حقوق بشر سازمان ملل از شانسی قابل‌قبول برخوردار باشد.

به رغم شکست روسیه در رای‌گیری روز سه‌شنبه، موفقیت دو کشور چین و کوبا در کسب عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل با انتقاد مدافعان حقوق بشر مواجه شده است.

XS
SM
MD
LG