لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۳

واکنش های بین المللی به تحولات اوکراین


کشورهای عضو ناتو و روسیه روز چهارشنبه در بروکسل ملاقات می کنند تا درباره تحولات اوکراین رایزنی کنند. لهستان پیشتر ناتو را به برگزاری نشست اضطراری درباره اوکراین ترغیب کرده و گفته بود که بحران فعلی در اوکراین تهدیدی است علیه لهستان.

میخائیل ساکاشویلی، رئیس جمهوری سابق گرجستان می گوید روسیه به دنبال جنگ است. او در گفت و گو با نشریه دیلی بیست هشدار داد که شاید اوکراین قادر به جلوگیری از جنگ با روسیه نباشد. او که برای مشاوره به رهبران اوکراین به کیف رفته گفت اوکراین و متحدان غربی اش باید فورا خود را برای «بدترین احتمال» آماده کنند. ساکاشویلی در سال ۲۰۰۸ با حمله نیروهای روسی به کشورش درگیر جنگی پنج روزه با روسیه شد.

دیوید کمرون، نخست وزیر بریتانیا به آقای پوتین هشدار داد که «بهای سنگینی» خواهد پرداخت مگر آن که کرملین روشش را در اوکراین عوض کند. ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا گفت هدف بریتانیا جلوگیری از درگیری نظامی در اوکراین است. ویلیام هیگ در بیانیه ای گفت لندن هرگونه نقض استقلال و تمامیت ارضی اوکراین را محکوم می کند. بریتانیا اعلام کرده در نشست جی-۷ در سوچی شرکت نمی کند و علی رغم حمایت از ورزشکاران انگلیسی در مسابقات پاراالمپیک در هفته جاری، هیچ نماینده دولتی را به این مسابقات اعزام نمی کند.

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه روز سه شنبه در مکالمه ای تلفنی به ولادیمیر پوتین نخست وزیر ترکیه گفت که مسئولیت حل بحران بیشتر برعهده مردم اوکراین است. آقای اردوغان همچنین هشدار داد که بی ثباتی در اوکراین که یکی از کشورهای حوزه دریای سیاه است، عواقب منطقه ای خواهد داشت.

مارتین استروپنیتسکی، وزیر دفاع جمهوری چک (۳ مارس) که کشورش در حال ساخت نیروگاه اتمی است گفت گمان نمی کند که روسیه با وضع فعلی بتواند از عهده توسعه ده میلیارد دلاری نیروگاه اتمی چک برآید. اما ساعاتی بعد، نخست وزیر چک نظری متفاوت ابراز کرد و گفت «نمی توان تصور کرد که ما به خاطر بحران فعلی تمامی مناسبات تجاری با روسیه را قطع کنیم و همه پل های پشر سرمان را خراب کنیم.

آلمان می گوید برای بازکردن کانال ارتباطی میان کیف و مسکو و کاهش بحرانی که می تواند مناسبات برلین و روسیه را به خطر اندازد، کارگروه تشکیل می دهد. روسیه ۴۰ درصد نفت و گاز آلمان را تامین می کند. کارگروه فوق می تواند شامل سازمان های بین المللی و دولت ها باشد. سخنگوی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفت ابتکار تشکیل کارگروه تنها به مکالمه تلفنی میان خانم مرکل و ولادیمیر پوتین محدود شده است.


کین گانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت پکن حامی عدم دخالت در امور داخلی اوکراین است. او گفت چین در این موضع گیری، حقایق تاریخی و پیچیدگی های وضعیت حاضر اوکراین را در نظر می گیرد.

دیپلمات های روسی می گویند چین از اقدامات روسیه در اوکراین حمایت می کند.

رئیس جمهوری تاتارستان قرار است روز ۵ مارس به کریمه سفر کند. این احتمال وجود دارد که او میانجی مذاکرات میان مردم محلی، تاتار تبارهای کریمه و مسئولان حامی روسیه در شبه جزیره کریمه شود.

XS
SM
MD
LG