لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۷

حسن روحانی: روابط ایران و عربستان سعودی شایسته بهتر شدن است


حسن روحانی در دیدار با همتای فرانسوی‌اش فرانسو اولاند در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل – نیویورک، ۱ مهر ۱۳۹۳
حسن روحانی در دیدار با همتای فرانسوی‌اش فرانسو اولاند در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل – نیویورک، ۱ مهر ۱۳۹۳

رئیس جمهوری ایران می‌گوید روابط با آمریکا هم به رغم اختلاف‌ها بهبود یافته است.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روز سه‌شنبه گفت به رغم اختلافاتی که میان دو کشور نفت‌خیز ایران و عربستان سعودی وجود دارد، «روابط این دو کشور شایان بهتر شدن است.» آقای روحانی که برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک رفته است در جمع خبرنگاران و سردبیران روزنامه‌ها با اظهار این سخنان افزود «مواضع عربستان روز به روز به ما نزدیک‌تر می‌شود، و با کاهش اختلافات، روابط ما با آن کشور نزدیکتر خواهدشد.»

به نوشته رویترز، هر دو کشور خواهان نفوذ هرچه بیشتر در کشورهای خاورمیانه‌اند و در جنگ‌ها و مناقشه‌های سیاسی منطقه‌ای مثل عراق، سوریه، لبنان، بحرین و یمن، همواره برخلاف یکدیگر موضع‌گیری کرده‌اند.

آقای روحانی در واکنشی احتیاط ‌آمیز به حملات هوایی آمریکا و متحدان علیه گروه داعش در سوریه، این حملات را تأیید یا تکذیب نکرد، و گفت:

«برای اقدام به بمباران چارچوبی لازم است که باید در یک کشور ثالث تعیین شود.» وی افزود مداخله نظامی بدون حکم سازمان ملل یا درخواست دولت کشوری که بمباران در آن صورت می‌گیرد، «مبنای قانونی ندارد.»

بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل به خبرگزاری رویترز گفت چند ساعت قبل از حمله هوایی آمریکا و متحدان عربش در خاک سوریه، شخصاً توسط همتای آمریکایی‌اش، سامانتا پاور، در جریان آن قرار گرفته است.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، متحد نزدیک ایران است و در نزدیک به چهارسالی که از شروع قیام مردم سوریه می‌گذرد، از انواع حمایت نظامی ایران برای حفظ دولت خود بهره برده است.

رئیس جمهوری ایران گفته در جریان حضور نشست سازمان ملل، برنامه‌ای برای دیدار با باراک اوباما ندارد.

وی هفته جاری را برای مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه پنج به‌علاوه یک مهم توصیف کرد.

مقامات ارشد وزارت خارجه بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، ایالات متحده، روسیه و ایران، در حاشیه نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل درباره برنامه اتمی ایران با یکدیگر دیدار و گفتگو می‌کنند. منابع نزدیک به گفتگوها می‌گویند با توجه به اختلافات عمیقی که برسر موضوعاتی از قبیل چشم‌انداز آینده غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود دارد، رسیدن به توافق در روزهای آینده بعید به نظر می‌رسد.

آقای روحانی گفت: «مذاکراتی که در جریان است، خیلی مسائل را روشن‌ می‌کند؛ از جمله این که آیا می‌توانیم به توافق نهایی برسیم یا نه. به نظر من هر دو طرف به این نتیجه رسیده‌اند ادامه گفتگوها با شرایط فعلی به نفع هیچ‌کس نیست. پس چرا گام‌های بزرگ‌تری برای رسیدن به توافق برنداریم؟»

وی همچنین گفت روابط با آمریکا به رغم اختلاف‌ها بهبود یافته؛ و حتی اگر توافق نهایی به دست نیاید، همین روند گفتگوها که دو سال پیش ناممکن می‌نمود، روابط را بهتر کرده است.

تهران گفته مایل است ایالات متحده و متحدانش در کشورهای غربی، در گفتگوها انعطاف نشان بدهند. چند مقام دولتی ایران به رویترز گفته‌اند که ایران آماده همکاری با کشورهای غربی برای متوقف کردن گروه «دولت اسلامی» است؛ ولی در ازای آن می‌خواهد امتیازاتی برای برنامه غنی‌سازی اورانیوم بگیرد.

کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد گفتگوهای هسته‌ای با ایران و جنگ علیه داعش دو مسأله جداگانه است.

XS
SM
MD
LG