به روز شده - مراسم یادبود نخستین سالگرد اعدام روحالله زم با حضور جمعی از فعالان مدنی ایران و خانواده او بر مزارش برگزار شد.
بر اساس گزارش رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا، این مراسم با وجود «جو امنیتی» برگزار شد.
محمدعلی زم، امروز در مراسم نخستین سالگرد اعدام پسرش روحالله زم، با ایراد سخنانی لباس روحانیت را از تن درآورد.
او با بیان این که «دارند برای من پروندهسازی میکنند و از این و آن شهادت میگیرند که احیانا من لایق این لباس روحانیت نیستم تا مرا مثلا محاکمه و خلع لباس کنند»، گفت: «من همین جا این لباس و این عمامه را تقدیم میکنم به آنها که دارند با پول این ملت و امکانات این ملت هزینه میکنند که اینها را بنشانند و وادار به دروغ و اجبار کنند علیه من. من خودم لباسم را در میآورم و تقدیم میکنم به شما.»
همچنین طی این مراسم محمدعلی زم از مشکلات و معضلات معیشتی مردم و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی به آن سخن گفت.
در مراسم یادبود نخستین سالگرد کشته شدن روحالله زم، گروهی از فعالان مدنی با تأکید بر «زنده بودن جنبش دادخواهی ایران» سرود ملی «ای ایران» را بر مزارش خواندند.
روحالله زم، روزنامهنگار ۴۲ ساله ایرانی، ساکن فرانسه بود. مقامات امنیتی جمهوری اسلامی در یک طرح آدمربایی او را به عراق کشاندند و از آن جا به ایران انتقال دادند. آقای زم روز ۲۲ آذر ۱۳۹۹ اعدام شد.
برخی گزارشهای پیشین سن او را در زمان اعدام «۴۷ سال» اعلام کرده بودند، اما بنا بر اطلاعات درج شده بر سنگ مزار روحالله زم، او متولد پنجم مرداد ۱۳۵۷ بود و در زمان اعدام ۴۲ ساله بود.
او مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز بود که بیش از یک میلیون دنبالکننده داشت و اخبار و اطلاعات مربوط به ایران را انتشار میداد.
سپاه پاسداران مهر ماه سال گذشته با اعلام بازداشت آقای زم مدعی شد که او را «با استفاده از عملیات پیچیده و فریب اطلاعاتی» به «داخل کشور هدایت و بازداشت» کرده است. اندکی بعد مشخص شد که روح الله زم در سفر به عراق بازداشت شده و به مأموران امنیتی جمهوری اسلامی تحویل داده شده است.
پیشتر، محمدعلی زم با اشاره به اطلاعات به دست آمده از پسرش در ملاقاتهای خانوادگی در زندان، با نام بردن از افرادی به عنوان عاملان اصلی و طراحان «فریب» کشاندن پسرش به عراق تاکید کرده است که «شورای عالی امنیت ملی» با ریاست حسن روحانی و دبیری علی شمخانی، از شرکای واقعی دستگاه مجری اعدام روحالله زم بوده است.