لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۱

بی‌پاسخ ماندن مطالبات معلمان؛ بازداشت فعالان صنفی ادامه دارد


پوستر مربوط به روز معلم در ایران (آرشیو)
پوستر مربوط به روز معلم در ایران (آرشیو)

روز معلم در ایران در روز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه در شرایطی برگزار شد که مطالبات صنفی و معیشتی معلمان از سوی حکومت بی‌پاسخ مانده و روند بازداشت فعالان فرهنگی و کنشگران مدنی و صنفی هم تشدید شده است.

پانزده تشکل صنفی در آستانه «روز معلم» و «روز جهانی کارگر» در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند جمهوری اسلامی «نه شایسته بقا» و «نه قادر به ادامه حیات» است.

در این ارتباط نیز محمدحسین سپهری، معلم زندانی، در نامه‌ای سرگشاده از زندان وکیل‌آباد مشهد، جمهوری اسلامی را به «طاعون فراگیر چهل ساله» تشبیه و بر ادامه مبارزه با آن تاکید کرده است.

این معلم زندانی که از امضاکنندگان بیانیه درخواست استعفای علی خامنه‌ای است، در نامه خود نوشته است: «اگر این رژیم را متوقف نکنیم، شاید در آینده نزدیک، دیگر ایران وجود نداشته باشد.»

پیشتر هم شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان روز شنبه ۹ اردیبهشت‌ماه، از بازداشت محسن عمرانی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، خبر داده بود.

قبل از آن هم شماری از کنشگران معلمان و کارگری پس از حضور در منزل محمد حبیبی، سخنگوی زندانی کانون صنفی معلمان تهران، برای دیدار با خانواده او بازداشت شدند. در حال حاضر، ۹ تن از آنان زندانی هستند.

در همین ارتباط، مسعود فرهیخته و فرزانه ناظران‌پور، دو تن از فعالان صنفی معلمان، در روز جهانی کارگر و روز معلم بازداشت شدند. از وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست.

علاوه بر این دو، مهدی فتحی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، اسماعیل عبدی، هاشم خواستار، حسین رمضان‌پور، امید شاه‌محمدی، محمود صدیقی‌پور، انوش عادلی، عزیز قاسم‌زاده، محمد قناتی، محسن عمرانی، احمد حیدری و شهناز هاشمی زندانی هستند.

همزمان با روز معلم، زینب مولایی‌راد، آموزگار و مادر کیان پیرفلک، ویدیویی از جشن روز معلم سال گذشته منتشر کرد که کیان برای او ترتیب داده بود. خانم مولایی‌راد پس از انتقادهایش از حکومت، در بهمن سال گذشته ممنوع الکار شد.

او همچنین یک لایو اینستاگرامی ویدیویی از مراسمی بر سر مزار پسرش در روز سه‌شنبه، ۱۲ اردیبهشت‌ منتشر کرد. در این ویدیو، کیکی بر روی سنگ قبر کیان پیرفلک گذشته شده بود که بر روی آن این جمله دیده می شد: «شجاع‌ترین معلم، روزت مبارک». بخش‌هایی از این لایو اینستاگرامی، با استقبال بیش از یک هزار و نهصد تن همراه شد.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی هم با به اشتراک گذاشتن تصاویر فرزاد کمانگر، معلم اعدام شده، از او یاد کردند. فرزاد کمانگر، معلم کرد، در سال ۱۳۸۹ و در سن ۳۵ سالگی، در زندان اوین و بدون اطلاع وکیل و خانواده‌اش به دار آویخته شد. پیکر او مخفیانه و بدون حضور خانواده در محل نامعلومی دفن شد.

برخی دیگر از کاربران هم با انتشار تصاویر برخی از معلمان زندانی، اتهام آنها را «معلمی» دانستند.

این در شرایطی است که علی خامنه‌ای در سخنرانی خود به مناسبت روز معلم به بازداشت فعالان فرهنگی و تنبیه و توبیخ در قالب اخراج از کار و زندانی کردن آنها اشاره‌ای نکرد.

XS
SM
MD
LG