پس از انتشار خبر مخالفت دادستانی با اعزام اسماعیل عبدی معلم زندانی به بیمارستان، گزارشها حاکی از آن است که وضعیت سلامت رضا شهابی فعال صنفی کارگران نیز با وجود تأکید پزشک معالج به ضرورت انجام عمل جراحی بدون توجه رها شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه چهارشنبه یکم شهریور اعلام کرد پرونده پزشکی رضا شهابی دوباره به کمیسیون پزشکی داده شده و این کمیسیون نامهای برای «تعیین وضعیت» به پزشک معالج او فرستاده است.
بنا بر این گزارش، پزشک معالج این فعال کارگری زندانی، با تأکید بر این که روند درمان او باید سال گذشته انجام میشد، بر اساس گزارش امآرآی اعلام کرده که رضا شهابی دچار «تنگی کانال نخاع مهرههای سی۳، سی۴ و سی۵» است و باید جراحی شود.
در گزارش این سندیکا آمده که با پیگیری رضا شهابی از مقامات قضایی «نیری و فیروزجائی»، به او گفته شده که «اول شما جراحی انجام بدهید بعد ما به شما مرخصی میدهیم.»
در این حال، رضا شهابی «بر اساس تجربهاش از عملهای قبلی» گفته «بهتر است که در ابتدا مرخصی پزشکی بدهند» تا بتواند «تحت نظارت خانواده و پزشک معالج» عمل کند و پس از آن دوره نقاهت را در خانه بگذراند نه این که دوباره به زندان برگردانده شود.
بنا بر گزارش منابع خبری و حقوق بشری، حق درمان زندانیان، از جمله زندانیان سیاسی، بارها توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی نقض شده و روند درمان آنها با بازگردانده شدن به زندانها رها شده است.
از جمله خانواده فاطمه سپهری گفتهاند که قاضی ناظر زندان از اعزام به موقع او برای درمان جلوگیری میکند و بیماری این فعال سیاسی زندانی عود کرده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خواهان «آزادی بی قید و شرط» داود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی و سایر فعالان کارگری، معلمی، و مدنی شده است.
از سوی دیگر، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان سهشنبه گزارش داد که مقامات زندان با «مخالفت دادستانی» از اعزام اسماعیل عبدی، معلم زندانی، به بیمارستان جلوگیری میکنند.
بر پایه این گزارش، اسماعیل عبدی که از سال ۱۳۹۴ در زندان به سر میبرد، بنا بر «تأکید پزشکان بهداری زندان کچویی» برای «درمان تخصصی» باید به بیمارستان برده شود، اما «با دستور دادستانی» از اعزام او جلوگیری شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران پیش از این نیز از برخورد دوگانه قوه قضائیه جمهوری اسلامی در قبال معلمان از یک سو و نزدیکان حکومت از سوی دیگر انتقاد کرده است.
تداوم بازداشت فعالان صنفی و مدنی از جمله برخی معلمان و کارگران در حالی است که اعتراضات معیشتی در ایران به طور مستمر ادامه دارد و معترضان خواهان آزادی کنشگران صنفی هستند.
در این حال، ستار رحمانی کنشگر مدنی، به صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی میخواهد با «ارعاب معلمان و حضور آخوندها» فضای آموزشی مدرسهها را در اختیار بگیرد.