لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۴

تدارک استیضاح وزیر علوم، یک هفته پس از رای اعتماد


رضا فرجی دانا، وزیر علوم در مجلس
رضا فرجی دانا، وزیر علوم در مجلس

مهم ترین پرسش های تندروها از وزیر علوم به انتصاب محمدجعفر توفیقی و جعفر میلی منفرد بر می گردد و پس از آن به بازگرداندن ۱۲۶ دانشجوی تعلیقی به دانشگاه.

روز چهارشنبه ۱۵ آبان، ۱۵۰ نماینده مجلس در نامه ای خطاب به رئیس جمهوری از او خواستند در اعمال برخی از انتصاب ها در وزارت علوم تجدید نظر کند.

این نمایندگان ضمن تاکید بر این که نمی خواهند«با چنین رفتارهایی فضای روشن و مثبت فعلی رابطه مجلس و دولت تیره شود» از آقای روحانی خواسته اند خودش در این مورد مداخله کند و جلوی مشکل را بگیرد. نمایندگان از رئیس جمهور خواسته اند آقای رضا فرجی دانا را درمورد «انتصاب های سوال برانگیزش دلالت کند».

این در حالی ست که کمتر از یک هفته پس از رای اعتماد مجلس به رضا فرجی دانا به عنوان وزیر علوم ، نمایندگان از جمع آوری امضا برای استیضاح او سخن می گویند. استیضاحی که به گفته عباس مقتدایی عضو کمیسیون آموزش به خاطر«دلخوری برخی از نمایندگان از انتصاب ها ی اخیر فرجی دانا، زودتر از آنچه پیش بینی می شد کلید می خورد.»

نامه نمایندگان مجلس به حسن روحانی یک روز پس از تذکرات کتبی ۸۲ نماینده به وزیر علوم و حضور او در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تهیه شده است.
پیش تر غلام رضا تاج گردون درباره تعداد نمایندگان مخالف دولت در مجلس گفته بود «برخی از نمایندگان که مخالف آقای روحانی هستند رای شان درمورد پیشنهاد های دولت همیشه منفی است. .. حدود ۸۰ نفر هستند که همواره در هر رای گیری با دولت روحانی مخالفت می کنند.»

روز سه شنبه وزیر علوم برای پاسخ دادن به برخی پرسش های نمایندگان در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حضوریافت. مهم ترین این پرسش ها به برخی عزل و نصب های وزیر در این وزارت خانه و بویژه به انتصاب محمدجعفر توفیقی و جعفر میلی منفرد بر می گشت و پس از آن به علت بازگرداندن ۱۲۶ دانشجوی تعلیقی به دانشگاه.

هجمه نمایندگان به وزیر علوم به خاطر دو انتصاب
رضا فرجی دانا پس از تصدی وزارت علوم، شش انتصاب جدید در سمت های بالای وزارت علوم انجام داد. از جمله آن که جعفر میلی منفرد را به عنوان معاون آموزشی و جعفر توفیقی را به عنوان مشاورعالی وزیر منصوب کرد. این دو تن نتوانسته بودند از مجلس برای تصدی وزارت علوم رای اعتماد بگیرند.

به گفته برخی نمایندگان عضو جبهه پایداری ، یا همان تندروهای مجلس در این کمیسیون، این دو نفر «افراد مورد دار سیاسی» هستند که در جریان «فتنه ۸۸ دخالت داشته» و نتوانسته بودند از مجلس رای اعتماد بگیرند. آقای فرجی دانا، در پاسخ به این پرسش نمایندگان که آیا انتصاب ها دستوری بوده یا خیر گفت انتصاب ها به انتخاب خوداو صورت گرفته چون« به کار آن ها و توانمندی شان اعتقاد و اعتماد دارم».

او درباره انتساب این دو تن به فتنه گفت:« این افراد را فتنه گر نمی دانم و اگر وزیر اطلاعات به بنده نامه بزند که آن ها از سران فتنه هستند، بلافاصله آن ها را از مسئولیتشان بر می دارم.». وزیر علوم در پاسخ به این که اگر وزیر اطلاعات چنین نامه ای نزد چه می کنید به نوشته خبرگزاری ها، با لبخندی گفته است: «این دیگر مشکل شماست.»

قاسم جعفری دبیر کمیسیون آموزش مجلس گفت نمایندگان تصمیم گرفته اند درباره آقای توفیقی و میلی منفرد از وزارت اطلاعات استعلام کنند و در صورت لزوم وزیر اطلاعات را به کمیسیون آمو زش دعوت کنندو توضیح او را بشنوند.

این جلسه باعث نشد که آقای فرجی دانا تغییرات در سمت های وزارت علوم را متوقف کند. پس از جلسه رضا فرجی دانا با نمایندگان، به حکم وزیر علوم، غلام رضا خواجه سروی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، و از مدیران بازمانده از دوران کامران دانشجو از مقام خود عزل شد و محمدحسین امید، سرپرست امور اداری و مالی این وزارت خانه که با حکم جعفر توفیقی به این سمت منصوب شده بود، با حفظ سمت، سرپرستی این معاونت را نیز عهده دار شد. از غلام رضا خواجه سروی به عنوان تئوریسین تفکیک جنسیتی و ایجاد سکوت قبرستانی در دانشگاه ها و خفه کردن فضاهای فعالیت دانشجویان یاد می شود.

فشار بر وزیر علوم از دو نقطه متقابل:
تندروهای مجلس و تشکل های دانشجویی

مخالفت مجلس با انجام تغییرات در وزارت علوم در حالی صورت می گیرد که جریان های دانشجویی از آن دفاع می کنند و از وزیر علوم خواستار سرعت بخشیدن به روند حذف مدیران بازمانده از دولت پیشین و بازگرداندن سیاست های اداره دانشگاه ها به حالت پیش از احمدی نژاد شده اند.

ویرانه ای به نام دانشگاه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران وعلوم پزشکی تهران با صدور بیانیه ای از«محدودیت هایی که در ۸ سال گذشته به دلیل حضور مدیران امنیتی» گریبانگیر دانشگاه شده نوشته اند. به نوشته این بیانیه «رویکرد حذفی دولت در ۸ سال از دانشگاه ویرانه ای ساخته که باز سازی آن نیاز به زمان و تلاش بسیار دارد.»

این بیانیه رای اعتماد مجلس به رضا فرجی دانا را نقطه آغاز روند اصلاحات در دانشگاه و تغییر روندهای ناصواب دولت گذشته دانسته است. روندهایی که بهانه ای بوده در دست این مدیران برای تصمیم های غیرعرفی و غیر منطقی. در این بیانیه انجمن های اسلامی از وزیر علوم خواستار ایجاد محیطی اخلاقی و به دور از محدودیت های امنیتی شده اند. به نوشته آنان باید تغییراتی که در آئین نامه ها و قوانین مربوط به دانشگاه بوجود آمده حذف شود .

محدودیت هایی که باید حذف شود
در این بیانیه مهم ترین محدودیت هایی که به واسطه وجود مدیران امنیتی در دانشگاه ها بوجود آمده چنین ذکر شده است: اول در زمینه وضعیت عمومی دانشگاه ها: ۱- محدود کردن استقلال دانشگاه،با وابستگی اقتصادی دانشگاه ها به دولت و حاکمیت ۲- شیوه جذب دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف ۳- سهمیه بندی و تفکیک جنسیتی، ۴- کمیته های انضباطی، ۵- امکانات رفاهی دانشجویان ۶- امکان پژوهش در دانشگاه، ۷- روسای دانشگاه و معاونان آنان، ۸- خروج نخبگان، ۹- مبهم ماندن پرونده کوی دانشگاه،

بخش دوم این محدودیت ها و مطالبات به وضعیت اعضای هیئت علمی و استادان مربوط می شود و بخش سوم تشکل های دانشجویی را مورد نظر قرار داده است. که در آن به از بین رفتن تشکل ها و فعالیت های دانشجویی، برخوردهای انضباطی و قضایی با فعالان دانشجویی، و بازگشت دانشجویان ستاره دار به تحصیل اشاره شده است.

به گزارش خبرگزاری ها نمایندگان مخالف دولت در مجلس تاکنون ۵۰ امضا برای استیضاح وزیر علوم گرد آورده اند.
XS
SM
MD
LG