لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۸

تداوم تلاش‌ها برای مبادله زندانیان و گروگان‌ها؛ حماس توافق تا برقراری آتش‌بس کامل را نمی‌پذیرد


ادامه جنگ در غزه. آرشیو
ادامه جنگ در غزه. آرشیو

خبرگزاری رویترز در خبری به نقل از منابع آگاه گزارش داد که سه کشور میانجی به اسرائیل و گروه شبه‌نظامی حماس پیشنهاد کرده‌اند تا در قبال آتش‌بسی یک‌ماهه، زندانیان فلسطینی و گروگان‌ها در غزه را آزاد کنند اما حماس با این پیشنهاد مخالفت کرده است.

این منابع به رویترز گفتند که حماس هرگونه مذاکره درباره گروگان‌ها را به توقف کامل جنگ مشروط کرده است.

براساس گزارش این خبرگزاری به نقل از سه منبع مطلع، قطر، آمریکا و مصر طی هفته‌های اخیر، پیشنهاد آزادی مرحله‌ای گروگان‌های اسرائیلی در ازای توقف درگیری‌ها و آزادی زندانیان فلسطینی را مطرح کرده‌اند اما حماس خواستار آتش‌بس دائمی جنگ است.

دو منبع امنیتی مصری به رویترز گفتند که میانجی‌ها در تلاش هستند تا حماس را متقاعد کنند که آتش‌بس یک ماهه را بپذیرد و پس از آن، آتش‌بس دائمی برقرار شود.

به گفته این منابع، حماس برای موافقت با آتش‌بس اولیه، خواستار دریافت ضمانت‌هایی برای اجرای مرحله دوم توافق شده است.

سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس، روز دوشنبه دوم بهمن، در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات، به رویترز گفته بود: «ما پذیرای همه ابتکار عمل‌ها و پیشنهادها هستیم، اما هر توافق باید مبتنی بر پایان دادن به جنگ و خروج کامل اسرائیل از نوار غزه باشد.»

به گفته منابع دیگر، یکی از پیشنهادهای اسرائیل برای پایان دادن به جنگ، خروج شش رهبر ارشد حماس از جمله یحیی سنوار و محمد الدیف از غزه است؛ پیشنهادی حماس آن‌ را را رد کرده است.

کاخ سفید روز سه‌شنبه سوم بهمن، اعلام کرد که برت مک‌گورک، فرستاده آمریکا در خاورمیانه، برای دومین‌بار در یک هفته گذشته، برای گفتگو در مورد آزادی گروگان‌ها به این منطقه رفته است.

کاخ سفید همچنین تاکید کرد که واشنگتن از «وقفه بشردوستانه» طولانی‌تر جنگ در غزه حمایت خواهد کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه اول بهمن، در پیامی ویدیویی گفته بود که این کشور پیشنهاد حماس برای پایان کامل جنگ در قبال آزادی ۱۳۶ گروگان را رد کرده است.

او تاکید کرده بود که قبول درخواست حماس بدین معنی است که «سربازان اسرائیلی بیهوده جان باختند و نمی‌توانیم امنیت را برای شهروندان خود تضمین کنیم. نمی‌توانیم تخلیه‌شدگان را به خانه‌هایشان بازگردانیم و ۱۵ مهر آینده فقط موضوع زمان خواهد بود.»

شبه‌نظامیان حماس و متحدانش روز ۱۵ مهر به جنوب اسرائيل حمله کردند و بیش از ۱۲۰۰ تن را کشتند که بیشتر آنها غیرنظامی بودند. شبه‌نظامیان بیش از ۲۴۰ تن را نیز گروگان گرفتند و به داخل غزه منتقل کردند. بیش از ۱۰۰ تن از گروگان‌ها در آتش‌بس موقت ماه سه ماه قبل آزاد و چندین تن نیز کشته شدند.

گروه حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و چندین کشور دیگر جهان در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

XS
SM
MD
LG