لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۷ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۱

واکنش‌ها به حمایت خامنه‌ای از اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ یسرائیل کاتز: جمهوری اسلامی «سر مار» است


تظاهرات دانشجویان در حمایت از فلسطینی‌ها در دیترویت (پنجشنبه ۱۰ خرداد)
تظاهرات دانشجویان در حمایت از فلسطینی‌ها در دیترویت (پنجشنبه ۱۰ خرداد)

پیام علی خامنه‌ای، رهبر حکومت ایران، در حمایت از اعتراضات جاری در برخی دانشگاه‌های آمریکا با هدف اعلام حمایت از فلسطینی‌ها با واکنش شماری از سیاستمداران جهان روبرو شده است.

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، ضمن بازنشر تصویری از پست خامنه‌ای در رسانه ایکس، خطاب به معترضان گفت: «زمانی که حمایت آیت‌الله را جلب کرده‌اید، آمریکا را از دست داده‌اید.»

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، با اشاره به پیام خامنه‌ای مبنی بر این که معترضان در «سمت درست تاریخ» و «بخشی از محور مقاومت» هستند، گفت: «[جمهوری اسلامی] ایران در حال ترویج اعتراضات و تروریسم در ایالات متحده آمریکا و اروپا است.»

به گفته دیپلمات ارشد اسرائیل، «[حکومت] ایران سر مار است. جهان آزاد اکنون پیش از آن که خیلی دیر شود، باید آن را متوقف کند.»

ملیسا لانتسمن، عضو پارلمان کانادا، در واکنش به پیام علی خامنه‌ای خطاب به معترضان در دانشگاه‌های غربی از جمله کانادا گفته است: «چگونه می‌توانید بدانید که در سمت اشتباه تاریخ قرار دارید؟ رهبر [حکومت] ایران و پرکارترین دولت حامی تروریسم در جهان، علی خامنه‌ای و القاعده با انتشار بیانیه‌ای از اعتراضات در دانشگاه‌ها حمایت می‌کنند.»

این سیاستمدار کانادایی در ادامه افزوده است: «شما پیاده‌نظام‌هایی در فرقه مرگ روانی او هستید. بیدار شو کانادا.»

ایدیت روسنزوایگ، سفیر اسرائیل در بلژیک و لوکزامبورگ، در واکنش به پیام علی خامنه‌ای گفت که «قاتل جمعی و سرکوبگر مردمش، بنیانگذار تروریسم، رباینده اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها» از دانشجویان به عنوان بازوی «مقاومت» قدردانی می‌کند.

او در پایان به طور کنایه‌آمیز به معترضان به عنوان «فرزندان عزیز قاتل مهسا امینی» تبریک گفت.

علی خامنه‌ای با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به معترضان در دانشگاه‌های آمریکا علیه جنگ اسرائیل علیه حماس، مدعی شده آنها در «سمت درست تاریخ» ایستاده‌اند.

او بی‌اعتنا به دهه‌ها سرکوب دانشجویان و جوانان آزادی‌خواه در ایران، در پایان نامه خود که دربرگیرنده ادعاهای نادرست و بی‌اساس فراوانی درباره جنگ کنونی در غزه، نحوه تشکیل کشور اسرائیل، و نزاع چندین دهه‌ای میان اسرائیل و عرب‌ها است، به معترضان توصیه می‌کند: «با قرآن آشنا شوید.»

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند اما هنوز بیش از ۱٢۰ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۱۰۰ تن از آنها هنوز زنده هستند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ۳۶ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته شده‌اند. اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG