لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۷

مخالفت روسیه و چین با تغییر رژیم سوریه از راه زور


China Russia
China Russia
ولادیمیر پوتین، ريیس جمهوری روسیه، برای دیداری سه روزه با هدف تحکيم روابط تجاری و پیشبرد همکاری در زمینه مسائل مربوط به سیاست خارجی از جمله سوریه و ایران، وارد چين شد.

چین می گوید در مخالفت با مداخله بین المللی در مناقشه سوریه با روسیه متحد است. در همین حال سوریه تصمیم گرفته است شماری از دیپلمات های امریکایی و اروپایی را اخراج کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه گفت پکن و مسکو با تغییر رژیم در سوریه از راه زور مخالف هستند. او که در پی دیدار ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با رهبران چین سخن می گفت، اظهار داشت پکن و مسکو همچنان خواهان پایان خشونت و آغاز گفت و شنود سیاسی بین دولت بشار اسد و اپوزیسیون هستند.

چین و روسیه بارها از کوشش های کشورهای غربی و عرب که خواهان تغییر رژیم در سوریه و برقراری تحریم هایی علیه دولت و رهبران آن هستند جلوگیری کرده اند.


در این میان، دمشق روز سه شنبه گفت دیپلمات های چندین کشور را در پاسخ به اخراج اخیر دیپلمات های سوریه اخراج می کند.

دولت سوریه گفت دستور اخراج سفیر و کارکنان سفارت امریکا، بریتانیا، فرانسه و ترکیه را شامل می شود. برخی از دیپلمات ها پیشتر در اعتراض به سرکوب معترضین از سوریه خارج شده اند.

قرار است کوفی عنان فرستاده بین المللی روز سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد را از وضعیت سوریه آگاه سازد و روز جمعه در واشنگتن در این باره با هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا بحث کند.

رویترز روز سه شنبه گزارش داد دولت اسد موافقت کرده است به آژانس های سازمان ملل متحد و بین المللی اجازه دهد عملیات انساندوستانه در سوریه را گسترش دهند.

آقای پوتین روز سه شنبه در نخستين سفر خود به آسیا از زمان شروع سومين دوره ریاست جمهوری بحث انگیز خود در ماه گذشته، با هو جینتائو، ريیس جمهوری چین، ملاقات می کند. رييس جمهوری روسيه همچنين در پايان اين هفته در اجلاس سالانه امنیت منطقه ای در پکن، شرکت خواهد کرد.

چین و روسیه به طور کلی متحد يکديگر محسوب نمي شوند. اما روابط بین آنها در ماه های اخیر - به واسطه سیاست مشترکشان در حمایت از سوریه و سرپيچی از درخواست های بین المللی برای برکناری بشار اسد، تقويت شده است.

چين و روسيه همچنین تحریم های جدید علیه ایران را که از نظر بسياری کشورهای غربی مظنون به توسعه سلاح های اتمی است، هدف مخالفت خود قرار داده اند.

انتظار می رود همکاری های اقتصادی نيز در اولويت دستور کار ديدار پوتين از چين باشد. مقامات امیدوارند چندين قرارداد با هدف افزایش تجارت دوجانبه به ۱۰۰ میلیارد دلار تا سال ۲٠۱۵ به امضا برسانند.

آقای پوتین اواخر این هفته با گروهی از مقامهای چینی ملاقات می کند که قرار است اواخر سال جاری مواضع کلیدی دولت را در دست گيرند.

روز چهارشنبه آقای پوتین با لی ککيانگ، معاون نخست وزیر، که انتظار می رود نخست وزیر آینده چین شود، و خی جين پينگ که به عنوان ريیس جمهوری بعدی چين در نظر گرفته شده است، دیدار خواهد کرد.

رئیس جمهوری روسیه همچنين روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در پکن در نشست سازمان همکاری شانگهای شرکت خواهد کرد و انتظار می رود در آنجا با روسای جمهوری ایران و افغانستان به گفتگو بنشيند.

سازمان همکاری منطقه ای شانگهای یا ۶ عضو، به منظور همکاری های چند جانبه و محدود کردن نفوذ غرب در منطقه به وجود آمده است.
XS
SM
MD
LG