لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۹

اعتراض معیشتی پرستاران، کارگران، معلمان، و کامیون‌داران؛ بازنشستگان مخابرات در ۹ استان تجمع کردند


اعتراض بازنشستگان مخابرات، ارومیه، آذربایجان غربی، دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳
اعتراض بازنشستگان مخابرات، ارومیه، آذربایجان غربی، دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳

اعتراضات معیشتی در ایران در پانزدهمین روز مرداد با تجمع بازنشستگان مخابرات در چند استان، اعتراض پرستاران در شیراز و معلمان خرید خدمت در تهران، اعتصاب کامیون‌داران در اصفهان، و هشتمین روز اعتصاب کارگران واگن پارس در اراک جریان داشت.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی در روز دوشنبه ۱۵ مرداد، گروهی از بازنشستگان شرکت مخابرات دست‌کم در استان‌های تهران، زنجان، آذربایجان غربی، اردبیل، همدان، هرمزگان، کرمانشاه، اصفهان، و کردستان تجمع‌های اعتراضی برگزار کردند.

اعتراضات بازنشستگان شرکت مخابرات از سال گذشته به طور هفتگی هر دوشنبه در شهرهای مختلف ایران برگزار می‌شود. در جریان تجمع‌های این هفته، معترضان بازنشسته در زنجان شعار دادند: «سهامدار خیانت می‌کند، دولت حمایت می‌کند.»

بازنشستگان مخابرات زنجان: «سهامدار خیانت می‌کند، دولت حمایت می‌کند»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

در اصفهان نیز بازنشستگان معترض در شعارهایشان تأکید کردند: «عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم.»

بازنشستگان مخابرات اصفهان: «عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

معترضان در استان کرمانشاه نیز علاوه بر سر دادن شعار مشابه با معترضان در اصفهان، تأکید کردند که «نه آفتاب، نه گرما، نیست جلودار ما.»

تجمع اعتراضی بازنشستگان شرکت مخابرات در استان کرمانشاه
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00

در کردستان نیز بازنشستگان معترض شعار دادند: «مدیران دروغگو، خجالت خجالت.»

بازنشستگان مخابرات کردستان: «مدیران دروغگو، خجالت، خجالت»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00

اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماه‌ها است که به طور مستمر در جریان است. به‌روز نشدن کمک هزینه‌های رفاهی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بی‌توجهی مدیریت به آیین‌نامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سال‌های گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.

آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آیین‌نامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر می‌رسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.

هم‌زمان با اعتراضات بازنشستگان مخابرات، روز دوشنبه شماری از کامیون‌داران نیز در استان اصفهان در اعتراض به کمبود سهمیه گازوئیل اعتصاب کردند.

یک ویدئوی منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، ده‌ها کامیون را به تصویر کشیده که از کار دست کشیده‌اند و در صفی پیوسته کنار جاده پارک کرده‌اند.

اعتصاب کامیون‌داران در اصفهان در اعتراض به کمبود سهمیه گازوئیل
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00

علاوه بر این، گروهی از پرستاران نیز در شیراز در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان تجمع کردند.

این معترضان خواهان رسیدگی کردن وزارت بهداشت و درمان به وضعیت پایه حقوقی، میزان پرداخت اضافه‌کاری و همچنین اضافه‌کاری‌های اجباری شدند.

تجمع پرستاران شیراز در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

در گزارشی دیگر، کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار» گزارش داده که اعتصاب کارگران کارخانه واگن پارس در اراک برای هشتمین روز ادامه دارد.

بنا بر این گزارش، کارگران اعتصاب‌کننده روز دوشنبه «از کارخانه خارج شدند و با عبور از پل شهر صنعتی، مقابل استانداری مرکزی» تجمع کردند.

کارگران معترض واگن پارس خواهان برکناری مدیریت این مجموعه، همسان‌سازی حقوق و مزایای کارگران با کارخانه‌های همجوار و گروه مپنا، پایان کار پیمانکاران، و رسمی شدن استخدام کارگران پیمانکاری و ایجاد امنیت شغلی برای آنها هستند.

همچنین، معلمان خرید خدمت در اعتراض به تعدیل نیرو، وضعیت ناپایدار استخدامی و نداشتن امنیت شغلی در مقابل ساختمان «ریاست جمهوری» در تهران اعتراض کردند.

تجمع معلمان خرید خدمت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00

کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار» ویدئویی از وضعیت کسادی بازار منتشر کرده و به نقل از بازاریان معترض نوشته زمانی که مالیات می‌دهیم، قطعی برق و خسارتی را که به موجب آن به کار بازاریان وارد می‌شود، حساب نمی‌کنند. همچنین میزان «نوسان دلار و کسادی بازار را حساب نمی‌کنند.»

گسترش اعتراضات صنفی گروه‌های مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مال‌باختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بی‌توجهی مقامات جمهوری اسلامی است.

جمشید اسدی، اقتصاددان، پیشتر در زمینه رشد شاخص فلاکت در ایران در گفت‌وگو با صدای آمریکا پیش‌بینی کرده بود که وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی از آن چه که هست، بدتر نیز خواهد شد.

XS
SM
MD
LG