مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در پیامی در توئیتر بار دیگر به جایزه اختصاص یافته برای اطلاعات مربوط به شبکه مالی سپاه پاسداران اشاره کرده است.
وزیر خارجه ایالات متحده در پیامی که روز پنجشنبه ۱۴ شهریور ماه در توئیتر منتشر شد نوشته است: «برنامه پاداش برای عدالت در وزارت خارجه برای هرگونه اطلاعاتی که به برهم زدن ساز و کار مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران منتهی شود، تا سقف ۱۵ میلیون دلار جایزه میدهد.»
در این توئیت همچنین آمده است: «این نخستین بار است که ایالات متحده چنین اقدامی را در مورد نهادی از یک دولت دیگر به دلیل فعالیتهای تروریستی آنها، اعمال میکند.»
برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران یک روز پیشتر از تخصیص این پاداش خبر داده بود. آمریکا همچنین در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.
روز چهارشنبه ۱۳ شهریور، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مورد وضعیت ایران گفت که وضعیت مالیشان بسیار وخیم است، نرخ تورمشان بیسابقه است، و شرایطشان بسیار ناراحتکننده است. وی گفت: «آنها میتوانند این مشکل را به سرعت حل کنند. ما میتوانیم آن را ۲۴ ساعته حل کنیم. باید ببینیم چه خواهد شد.»
پرزیدنت ترامپ افزود که تحریمها به هیچ وجه لغو نخواهند شد.
فشار حداکثری آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با جمهوری اسلامی به عنوان بزرگترین دولت حامی تروریسم، در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
برنامه موشکی ایران، حمایت از گروه های تروریستی و نقض گسترده حقوق بشر از جمله انتقادات آمریکا و دیگر کشورها به رژیم ایران است. آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحدهبرای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروههایی چون القاعده و داعش قرار میداد.