لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۷

پلی اکریل ایران در آستانه تعطیلی؛ چراغی که پس از نیم قرن خاموش می‌شود


کارخانه پلی اکریل اصفهان
کارخانه پلی اکریل اصفهان

رئیس شورای اسلامی کار «پلی اکریل» اصفهان با انتقاد از تصمیماتِ اقتصادی در کشور و بی‌توجهی به صنایع گفته است که کارخانه پلی اکریل مادر صنایع نساجی ایران «از نفس افتاده» و در آستانه تعطیلی قرار دارد.

علیرضا خرمی، به خبرگزاری ایلنا گفته که با تصمیم هیات وزیران مبنی بر تعدیل بهای خوراک دریافتی تولیدکنندگان در صنعت نساجی و همچنین با افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی، پایه‌های شرکت پلی اکریل اصفهان به لرزه افتاده است.

به گفته خرمی، ناترازی قیمت، کار را به جایی رسانده که تولید محصول در این واحد تولیدی و مادر صنایع نساجی توجیه اقتصادی ندارد.

رئیس شورای اسلامی کار پلی اکریل تاکید کرده که کارخانه «اکریلیک ۱» سالهاست تولید ندارد، فعالیت کارخانه «اکریلیک ۲» نیز متوقف شده و کارخانه «پلی استر» نیز با ظرفیت پایین کار می‌کند و این مجموعه یک قدم تا تعطیلی کامل فاصله دارد.

شماری از کارشناسان معتقدند که در آستانه تعطیلی بودن یک کارخانه قدیمی دیگر که پس از انقلاب ۵۷ توسط انقلابیون مصادره شد نشان دهنده نبود عقلانیت و مدیریت در سطوح مختلف اقتصادی در کشور است.

از نگاه این کارشناسان صنایع قدیمی ایران که می‌توانست به یکی از نقاط قوت ایران در بازارهای جهانی تبدیل شوند امروز به خاطره‌ها پیوسته‌اند که این اتفاق محصول نبود درک صحیح از حکمرانی در کشور است.

داستان برندهای سرشناس ایرانی و نابودی آنها یک داستان تکراری در اقتصاد ایران است. براساس گزارش‌ها کارخانه سازنده «آدامس خروس نشان» که در سال ۱۳۳۵ تاسیس شده بود با وقوع انقلاب ۵۷ و اتهام اینکه مالک آن فردی یهودی است، مصادره شد و به «بنیاد مستضعفان» واگذار شد که در نهایت به طور کامل تعطیل شد و امروز محل آن در اختیار دانشگاه سوره است.

یکی دیگر از برندهای خاطره‌ساز قدیمی «تولی‌پرس» است که این کارخانه با ظرفیت سالانه ۷۵ هزار تن انواع پودر لباس‌شویی فعالیت خود را آغاز کرد و امروز تنها یک وب‌سایت از آن باقی مانده و دیگر خبری از برندهای «دریا» و «شوما» در بازار نیست.

براساس اعلام رسانه‌های ایران کارخانه تولید لوازم خانگی «ارج» که در سال ۱۳۱۶ فعالیت خود را آغاز کرد یکی دیگر از برندهایی است که در حکمرانی جمهوری اسلامی پس از حدود ۸۰ سال فعالیت در سال ۹۵ تعطیل شد.

پارس الکترونیک نیز شرکتی بود که محصولات متعددی از قبیل تلویزیون‌های سیاه و سفید تا باتری‌هایی که قدیمی‌ها به آن «قوه» می‌گفتند را از سال ۱۳۴۱ تولید می‌کرد و هشت هزار نفر در این کارخانه‌ها مشغول کار بودند که انقلاب ۵۷ پرونده این شرکت را هم با تعطیلی مختومه کرد.

کفش ملی، کارخانه آزمایش، کارخانه بیک و داروگر نیز از دیگر مواردی هستند که در حکمرانی جمهوری اسلامی به خاطره‌ها پیوستند.

کارشناسان همچنین به شرایط بحرانی اقتصاد اشاره می‌کنند و معتقدند با تداوم روند فعلی در اقتصاد کشور، برندها و شرکت‌های نوپا که در سال‌های اخیر شکل گرفته‌اند نیز تعطیلی را تجربه خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG