لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۵

نتایج یک پژوهش جدید: بخش زیادی از جمعیت جهان شاید تا ۲۰۲۲ به واکسن برسد


کارکنان بخش درمان در هند در یک تحقیقات میدانی برای نخستین واکسن کووید-۱۹ برای افراد بالای ۵۰ سال و دارای بیمارهای مشترک در حال گردآوری اطلاعات هستند. ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰
کارکنان بخش درمان در هند در یک تحقیقات میدانی برای نخستین واکسن کووید-۱۹ برای افراد بالای ۵۰ سال و دارای بیمارهای مشترک در حال گردآوری اطلاعات هستند. ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰

بخش انگلیسی صدای آمریکا ـ تزریق نخستین واکسن کووید-۱۹ در ایالات متحده، بریتانیا و کانادا آغاز شده است، اما یک پژوهش تازه نشان می دهد که احتمالا نزدیک به یک چهارم جمعیت جهان دست کم تا سال ۲۰۲۲ به واکسن دسترسی نخواهند داشت.

حتی در بهترین شرایط، ظرفیت تولید واکسن کافی برای همه جهان وجود ندارد.

کشورهای ثروتمند پیش از آن که مراحل آزمایش واکسن به پایان برسد و مورد تائید قرار بگیرد قراردادهایی برای پیش خرید امضا کرده بودند.

بر مبنای پژوهش تازه، ۱۳ سازنده واکسن در جهان قراردادهای پیش خریدی برای حدود ۷.۵ میلیارد دوز امضا کرده اند. بیش از نیمی از این پیش خریدها مربوط به کشورهای با درآمد بالا است در حالی که این کشورها کمتر از ۱۴ درصد جمعیت جهان را در برمی گیرند.

کانادا آن قدر واکسن سفارش داده است که می تواند پنج برابر جمعیت آن کشور را واکسینه کند. ایالات متحده کمی بیشتر از یک واکسن کامل برای هر نفر پیش خرید کرده است.

سازندگان واکسن های مطرح گفته اند در مجموع ظرفیت تولید واکسن کافی برای ۶ میلیارد نفر را تا پایان سال ۲۰۲۱ دارند. اگر همه چیز بدون مشکل پیش برود باز هم ۱.۶ میلیارد نفر از واکسن محروم خواهند بود.

سازمان بهداشت جهانی با تشکیل سیستمی تحت عنوان «کووکس» کوشیده است از تقسیم منصفانه واکسن کووید-۱۹ اطمینان حاصل کند. کشورهای عضو «کووکس» واکسن کافی برای تا ۲۰ درصد جمعیت شان دریافت می کنند. این سازمان قصد دارد تا پایان ۲۰۲۱ حدود ۲ میلیارد واکسن توزیع کند.

واکسن های «فایزر» و «مدرنا» بخشی از «کووکس» نیستند.

XS
SM
MD
LG