لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۴

استاندار خوزستان می‌گوید مشکلات شناسایی و پروژه‌ها اجرایی شده‌اند؛ گزارش همشهری آنلاین از دستگیری ۳۰۰ نفر در سوسنگرد


آرشیو
آرشیو

استاندار خوزستان که پیش از این اعتراضات گسترده در این استان را تکذیب کرده بود، می‌گوید «با بررسی پروژه‌های استانی و تشکیل جدول زمان‌بندی برای اجرای آنها، مشکلات استان شناسایی و طرح‌ها و پروژه‌های شهرستان‌ها که بیشتر آنها راکد بودند»، اجرایی شده‌اند.

به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان، روز جمعه ۱۶ مرداد، با بیان این که «پروژه‌های شهرستان‌های خوزستان به طور منظم برگزار می‌شود»، گفته است که «خوشبختانه رویه خوبی در خوزستان ایجاد شده است.»

او تأکید کرده که «از زمان حضور من در خوزستان به طور متوسط پروژه‌های هر شهرستان چهار بار مورد پی‌گیری و بررسی قرار گرفته است.»

قاسم سلیمانی دشتکی، پیش از این وقوع اعتراضات در خوزستان را که حدود دو هفته به طول انجامید و بنا بر گزارش منابع حقوق بشری دست‌کم هشت کشته و تعداد قابل توجهی زخمی و بازداشتی بر جا گذاشت، منکر شد و گفت برخی «تصاویر جعلی» در فضای مجازی منتشر می‌کنند و آن را به اعتراضات مردم نسبت می‌دهند.

روزنامه همشهری آنلاین، روز پنج‌شنبه ۱۵ مرداد در گزارشی نوشته است که اعتراضات مردم خوزستان نسبت به بی‌آبی بیش از ۲۰ سال است که جریان دارد، و «مردم به شیوه‌های مختلف زخم خورده و اعتراض کرده‌اند، ولی شنیده نشد.»

بنا بر این گزارش، در حوادث اخیر حدود ۳۰۰ نفر تنها در سوسنگرد بازداشت شدند.

خوزستان در ۱۰ سال گذشته «هر هفته» شاهد «تجمع‌های کوچک» بوده است؛ از جمله، تنها در سال ۹۷، «حدود ۳۰۰ تجمع و تحصن صنفی و غیرصنفی» در این استان برگزار شده است.

در این گزارش جدی گرفته نشدن مشکلات مردم از سوی مسئولان، دلیل اصلی اعتراضات گسترده اخیر در خوزستان عنوان شده است، چنان‌که «در مناطق خط رودخانه کرخه، یعنی از دشت آزادگان تا شادگان» مدت دو ماه بود که خشک‌سالی شده بود «ولی کسی آن را جدی نمی‌گرفت.»

اعتراضات گسترده‌ای که نسبت به بی‌آبی در این استان در ۲۳ تیر ماه در شهرهای متعدد خوزستان آغاز شد، به سایر نقاط کشور از جمله استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، تهران، البرز، آذربایاجان شرقی، و اردبیل نیز گسترش یافت. این اعتراضات حدود دو هفته در مناطق مختلف ایران ادامه داشت.

رئیس کل دادگستری استان خوزستان، صادق مرادی، پیش‌تر معترضان به شرایط کم‌آبی در استان خوزستان را «معاندین نظام» خواند و گفت با کسانی که باعث اخلال در امنیت، سلب آرامش و آسایش مردم شدند و همچنین به اموال مردم آسیب رساندند و با «معاندین نظام و دشمنان خارجی» در ایجاد ناامنی‌ها و ناآرامی‌ها اخیر دست داشتند برخورد می‌شود.

معترضان بارها تأکید کردند که اعتراضات مسالمت‌آمیز است، اما گزارش‌های متعددی از آتش گشودن نیروهای امنیتی به سوی معترضان منتشر شده است، چنان‌که بنا بر گزارش‌ها، دست‌کم هشت تن در جریان این اعتراضات کشته شدند.

در جریان اعترضات گسترده نسبت به بی‌آبی در خوزستان و تجمع‌ها و راهپیمایی‌های حمایتی در مناطق دیگر ایران، بارها شعارهایی نظیر «رضا شاه روحت شاد»، «مرگ بر جمهوری اسلامی» و «مرگ بر خامنه‌ای» سر داده شد.

XS
SM
MD
LG