لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۶

دو هفته پس از اعدام نوید افکاری، برادران او در سلول انفرادی و ممنوع الملاقات هستند


وحید افکاری (راست) و حبیب افکاری
وحید افکاری (راست) و حبیب افکاری

دو هفته پس از اعدام نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی و یکی از بازداشت شدگان در اعتراضات مردمی، نگرانی‌ها درباره وضعیت وحید و حبیب افکاری،‌ دو برادر زندانی او ادامه دارد.

یک منبع مطلع و نزدیک به خانواده افکاری روز جمعه ۴ مهر در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت، بی خبری از وضعیت حبیب و وحید افکاری فشار مضاعفی است که در حال حاضر پس از اعدام نوید افکاری از سوی مقامات جمهوری اسلامی به خانواده او در خارج از زندان وارد می‌شود.

به گفته این فرد مطلع،‌ خانواده افکاری تنها یک بار و آن هم یک هفته پس از اعدام نوید افکاری توانسته‌اند ملاقاتی با حبیب و وحید در تاریخ ۲۸ شهریور داشته باشند؛ ملاقاتی در زندان عادل آباد شیراز و در حضور ماموران امنیتی.

این فرد مطلع که نخواست نامش به دلایل امنیتی فاش شود به بخش فارسی صدای آمریکا گفت، این آخرین ملاقات برادران افکاری با خانواده خود پس از اعدام نوید بوده و از آن روز به بعد نه تماسی با خانواده خود داشته‌اند و نه ملاقاتی.‌ به گفته این منبع مطلع «خانواده هر روز پیگیری می‌کنند اما نه مقامات زندان جوابی می‌دهند و نه مقامات دادگستری ‌و فقط می‌گویند دستور از بالا آمده است.»

گفته می‌شود در این ملاقات، حبیب و وحید افکاری از نظر جسمی شرایط مناسبی نداشته‌ و علائم شکستگی نیز بر روی سر وحید افکاری وجود داشته است. همچنین این دو برادر به خانواده خود اعلام کرده‌اند که کماکان در سلول‌های انفرادی بند امنیتی در زیر زمین زندان عادل‌آباد از آنها نگهداری می‌شود.

این فرد مطلع،‌ هدف از نگهداری وحید و حبیب افکاری در سلول‌های انفرادی بند امنیتی زندان عادل‌آباد را «ترس مقامات» اعلام کرد و گفت: «مقامات جمهوری اسلامی با نگه‌داشتن این دو برادر در شرایط امنیتی که یک حالت گروگانگیری است می‌خواهند خانواده را در خارج از زندان ساکت نگاه دارند.»

همچنین به گفته این فرد مطلع پس از خاکسپاری نوید افکاری در روستای سنگر سپیدان استان فارس،‌ «ماموران امینی برای امنیتی کردن فضای سنگر در این محل مستقر شده‌اند و خانه‌ای را در آنجا اجاره کرده‌اند تا در کار خانواده افکاری خلل ایجاد کنند و از گوشه و کنار به آنها خبر برسانند کاری انجام ندهند.»

نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی و یکی از بازداشت شدگان در اعتراضات مردمی روز شنبه ۲۲شهریور، در شیراز اعدام و در روستای سنگر، سپیدان استان فارس با حضور برخی از اعضای خانواده تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شده است. این زندانی سیاسی که در پی اعتراضات مرداد ۹۷ بازداشت شد، به ۲ بار اعدام، شش سال و نیم حبس، و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.

وحید و حبیب، برادران این کشتی‌گیر نیز به اتهامات مشابهی به ۵۴ و ۲۷ سال زندان با شلاق محکوم شده‌اند. این در حالی است که برادران افکاری ضمن رد اتهامات وارده، به ویژه قتل یک مأمور امنیتی، به کرات گفته بودند که آنها تحت فشار و شکنجه شدید مجبور به اعترافات غیرواقعی شده‌اند.

گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۴ شهریور با انتشار بیانیه‌ای اعدام شتاب‌زده نوید افکاری، کشتی‌گیر ایرانی، را به شدت محكوم كردند و نسبت به تازه‌ترین سلسله احكام اعدام صادر شده توسط جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اعتراضات سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ هشدار دادند.

در بیانیه گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل همچنین به اظهارات نوید افکاری مبنی بر شکنجه از طریق ضرب و جرح با استفاده از چوب و باتون، کشیدن کیسه پلاستیکی روی سر او تا آستانه خفگی، و ‌ریختن الکل در بینی‌اش اشاره شده و آمده است: «ما از این اتهامات جدی شکنجه که در موردشان تحقیق نشده است، پخش اعتراف اجباری او‌ توسط تلویزیون دولتی، و برپایی دادگاه‌های غیرعلنی و مخفیانه پریشان‌خاطر شده‌ایم.»

طی روزهای گذشته نیز، ۱۵۰ نفر از فعالان سیاسی، مدنی و حقوق بشری در بیانیه مشترکی با اشاره به اعدام نوید افکاری نوشتند: «فرمان شتاب در اعدام نوید افکاری از همان مرکزی آمد که حکم شلیک و کشتار صدها نفر از مردم معترض در آبان ماه ۹۸ صادر شده بود و به زعم آنان با همان هدفی صورت گرفت که کشتار قبلی صورت گرفته بود: ارعاب مردم و سرکوب معترضان.»

همچنین مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، با اشاره به اعدام نوید افکاری ضمن استقبال از اقدام رهبران جهان در لغو دیدارهای‌شان با جواد ظریف، گفت که سبعیت رژیم ایران باید عواقبی در پی داشته باشد.

وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۶ شهریور ماه در پیامی در توئیتر گفت: «روز شنبه، دولت جواد ظریف یک مرد جوان را - پس از شکنجه وحشیانه - اعدام کرد تا معترضان ایرانی را بترساند. اعدام نوید افکاری، اقدامی نفرت‌انگیز بود.»

XS
SM
MD
LG