در پی انتشار گزارشهای متعدد از خودکشی دانش آموزان در شهرستان رامهرمز و تکذیب و تایید مقامهای محلی، سرانجام استاندار خوزستان خودکشی ۶ دانش آموز در این شهر را تایید کرد.
استاندار خوزستان روز پنجشنبه ۲۹ آبان با تایید این موضوع که در پی اقدام به خودکشی ۶ دانش آموز در رامهرمز که دو مورد آن منجر به مرگ شده است، از وعده مسئولان و تعدادی از نهادها برای تامین تبلت برای دانشآموزان خبر داد که البته هنوز عملی نشده است.
موضوع خودکشی دانش آموزان رامهرزی پس از آن مطرح شد که رسانههای محلی جمعه گذشته از خودکشی منجر به فوت یک دختر ۱۵ ساله در این شهرستان خبر دادند و از قول رئیس اداره آموزش و پرورش این شهرستان نوشتند که یکی از دلایل خودکشی این دانش آموزان، نبود امکان تامین نیازهای آنها بوده است.
رئیس اداره آموزش و پرورش رامهرمز با بیان اینکه دلیل خودکشی یکی از دانشآموزان دختر، مخالفت خانواده با تهیه تلفن همراه و نبود امکان ادامه تحصیل این نوجوان بوده است، گفت که از ۲۷ هزار دانشآموز رامهرمزی دستکم ۴ هزار نفر از داشتن تلفن همراه برای ادامه تحصیل در سال جدید تحصیلی محروم بودهاند.
کلاس های درس در ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا به طور آنلاین برگزار می شود و دانش آموزان برای حضور در آن باید تبلت یا تلفن هوشمند داشته باشند.
در پی انتشار این خبر، نامهای از فرماندار رامهرمز در رسانههای محلی و شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن خواستار سانسور اخبار خودکشی در رسانهها شده بود.
خودکشی شش دانش آموز در رامهرمز پس از آن مورد توجه قرار گرفت که در هفته های گذشته اخبار خودکشی محمد موسوی زاده، دانش آموز ۱۱ساله در استان بوشهر و پرستو جلیلی آذر، دانش آموز ۱۳ ساله در استان آذربایجان غربی، به دلیل نبود امکان تهیه تبلت و گوشی هوشمند برای ادامه تحصیل، خبرساز شد.
اخبار این خودکشی ها بازتاب گسترده ای در شبکههای اجتماعی داشته و کاربران بار دیگر موضوع بیکفایتی و ناکارآمدی مقامات جمهوری اسلامی در رفع نیازهای بدیهی شهروندان ایران را یادآور شدهاند.
تعدادی از کاربران یادآوری کردند که مقام های جمهوری اسلامی حتی ابتدایی ترین حقوق مردم را که در قانون اساسی ذکر شده، از جمله «امکانات آموزش و پرورش رایگان برای همه ملت تا پایان متوسطه» که جزء وظایف دولت است، تامین نمیکند.
یکی از کاربران نیز خبر دستور فرماندار رامهرمز برای سانسور اخبار خودکشی را با تکذیب سه روزه خبر شلیک به هواپیمای اوکراینی مقایسه کرده و نوشته است که راه حل همیشه این است که فعلا خبری نشود.
در حالی روند خودکشی بین کودکان و نوجوانان در ایران افزایش یافته که برخی تحلیلگران مسائل اجتماعی معتقدند بحران اقتصادی و ناامیدی در جامعه، بر افزایش خودکشی در ایران تأثیر مستقیم دارد.
از سوی دیگر وضعیت بد اقتصادی در ماههای اخیر در شرایطی افزایش یافته که هر روز ابعاد تازهای از فساد مالی گسترده اشخاص و نهادهای وابسته به رژیم جمهوری اسلامی آشکار میشود. پرونده های فساد اقتصادی افراد نزدیک به حکومت و حمایت مالی بیحدوحصر این رژیم از گروههای تروریستی مانند حزبالله و حماس از جمله این فسادها است.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند. آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چندی پیش در این باره گفت: «مردم ایران به وضوح و روشنی سخن گفتند. آنها چهل سال فساد و سوءاستفاده را رد کردند و خواستار توقف دزدسالاری و توقف انتخاب مصالح عاملان خارجی به جای مصالح مردم ایران شدند.»